Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı olan evli Dr. R.T., iddiaya göre, hastanede staj yapan Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi M.A.'yı bir süredir taciz etmeye başladı. Genç kıza, "Çok güzelsin, çok tatlısın" diyerek öptüğü öne sürülen R.T., aynı zamanda cep telefonundan mesaj atarak tacizi sürdürdü. M.A.'nın bunları ailesine anlatması üzerine durum polise bildirildi. Şikayet üzerine dün gözaltına alınan R.T., aynı gün sevk edildiği adliyede denetimli serbestlik şartıyla serbest bırakıldı.

AÇIĞA ALINDI

İddialar üzerine soruşturma başlatan Aydın Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği, doktor R.T.'nin görevden uzaklaştırıldığını duyurdu. Yapılan yazılı açıklamada, şöyle denildi:
"Bazı gazete ve internet sitelerinde yer alan habere yönelik olarak Genel Sekreterliğimizce, hastanemiz kadrosunda çalışan doktorla ilgili iddialar dikkate alınarak gerekli adli ve idari işlem başlatılmış olup, adı geçen doktor görevden uzaklaştırılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."
Doktor R.T. hakkında, daha önce de taciz suçlamasıyla işlem yapıldığı ortaya çıktı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr