Çorum’da Alaca İmam Hatip Mezunları ve Mensupları Derneği (ALİMDER) Başkanı ve Yunus Emre Camii imamı 48 yaşındaki S.A., yarışma için çalıştırdığı 13 yaşındaki iki kız çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla gözaltına alındı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen S.A., hakkındaki suçlamaları kabul etmedi. S.A., geçen cuma günü çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak Çorum Sungurlu Kapalı Cezaevi’ne gönderildi.

Haberdar’da yer alan habere göre, S.A’nın imamlık yaptığı camide de çok sayıda doğum kontrol hapı bulunduğu öne sürüldü. İHL’de tacizci öğretmen açığa alındı.

Uşak’ta da skandal

Uşak’ın Karahallı İlçesi’nde AKP hükümetine yakınlığı ile bilinen Eğitim Bir-Sen üyesi olan matematik öğretmeni R.C.’nin, Karahallı İmam Hatip Lisesi’nde 15 öğrenciyi elle ve telefon mesajıyla taciz ettiği iddiası ile öğrenciler okul yönetimine şikâyette bulundu. Geçen mart ayında R.C, önce geçici görevlendirme ile başka bir liseye atandı, müfettişlerin hazırladığı raporun ardından da açığa alındı.

Rekor talep: 220 yıl

Adana Çukurova ilçesindeki bir ortaokulda 11 ve 12 yaşlarındaki 10 kız öğrenciye cinsel tacizde bulunduğu iddiasıyla tutuklanıp hapse atılan matematik öğretmeni 61 yaşındaki Z.G. hakkında 220 yıl hapis cezası istemiyle dava açıldı. Z.G. suçlamaları reddetti ve “Amacım matematiği çocuklara sevdirmekti. Kumpas kuruldu” diye kendini savundu.

Marketçi, 8 çocuğa tacizden tutuklandı

Düzce’de bir ortaokulun yakınındaki marketin sahibi 48 yaşındaki H.A., okulun giriş-çıkış saatleri ve teneffüslerde dondurma almak için gelen 12-14 yaşlarında 8 kız çocuğa elle ve sözle tacizde bulundu. Çocukların durumu ailelerine anlatarak şikâyette bulunmaları üzerine market sahibi H.A., gözaltına alındı. H.A. çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklanarak cezaevine konuldu.

Koruyucu ailede çocuğa istismar

Adana’da çocukları olmayan ilkokul öğretmeni 60 yaşındaki M.Ö. ile eşi P.Ö., 14 yıl önce yetiştirme yurdunda kalan 4.5 yaşındaki N.G’yi koruyucu aile olarak yanlarına aldı. İddiaya göre M.Ö., küçük kızı taciz etmeye başladı. 16 yaşına gelen N.G’nin öz annesi S.G.’nin suç duyurusu üzerine tutuklanan M.Ö. 24 yıl hapse çarptırıldı. Taciz kurbanı ise “Karşı çıktığım zaman dövüyordu” dedi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr