Dönüş A. Boğazlıyan Cumhuriyet Başsavcılığı’na konuyla ilgili verdiği şikayet dilekçesinde, Belediye Başkanı Karadavut’u hem komuşusu hem de belediye kadrosunda işe alınması nedeniyle tandığını belirtti. Dönüş A., Kasım 2015’te belediden çağrıldığını belirterek, başkanın odasına girdiğinde Karadavut’un odasında yalnız yalnız olduğunu söyledi. Karadavut’un kendisine işle alakalı bir konuyu soracağını zannettiğini aktaran Dönüş A., “Bana güler yüzle, ‘korkmayı gerektirecek bir durum yok. Sadece iş için mi görüşeceğiz seni özledim. Görmek istedim. Konuşmak istedim. Ben hiçkimseye bu kadar yakın olmadım. Sana verdiğim iyi niyeti güler yüzlülüğü kimseye göstermedim’ dedi” ifadelerini kullandı. Dönüş A., olayın şaşkınlığı ile ne diyeceğimi bilemediğini kaydederek, “Bana kapalı olan kapıyı göstererek, ‘bak kapı kapalı. Burada başbaşayız. Birbirimize sıkıntılarımızı anlatalım. Birbirimizi rahatlatalım. Bana rahat davranabilirsin. Çekinme bana soğuk duruyorsun. Ben sana çok yakınım. Sen bana çok uzaksın’ diyerek bir yandan da gözleri ile beni rahatsız etmeye devam etti” diye konuştu. Dönüş A., olayın şaşkınlığı ile makam odasından çıktığını aktardı.

Fiziki taciz

Yaşananların ardından iş ile ilgili haftalık imzaları atmak belediye binasına gittiğini anlatan Dönüş A., “İçeri girdiğimde başkan makamında oturuyordu. Makamının hemen sol tarafında tokalaştık. Ellerimi bırakmayarak iki elimden de beni okşamaya başladı. Sonrasında da bir anda boynumdan öptü ve beni kalça kısmımdan okşadı. Ben kendisine ‘ne yapıyorsunuz’ diye tepki verince de, yüksek sesle, ‘ne var yani yanlış birşey mi yapıyoruz’ diyerek beni bastırdı” diye konuştu. Karadavut ile 9 Aralık 2015’te apartmanda karşılaştığını belirten Dönüş A. kendisine “Nerelerdesin yavrum? Görüşemiyoruz. Bu cuma burada değilim. Diğer cuma mutlaka bekliyorum’ dediğini söyledi. Karadavut’un kendisini telefonla da rahatsız ettiğini anlatan Dönüş A., “Telefonda hayatı yaşamayı bilmediğimi, iki çocuk ile büyük bir sorumluluk altında kaldığımı, gezip tozmadığımı, beni Antalya’ya göndereceğini ve bana bikini giydireceğini söyledi” ifadelerini kullandı.

Tek başına kanıt değil

Şikayet üzerine cinsel taciz, basit cinsel saldırı, konut dokunulmazlığını ihlal etme gerekçeleriyle başlatılan soruşturma kapsamında savcılık, Dönüş A.’nın iddiası dışında delillere ulaşılamadığını belirtti. Dosyaya Dönüş A. tarafından sunulan Karadavut’a ait telefon görüşmelerinden iddia edilen sözlerin sarfedildiğini kabul eden savcılık, Dönüş A.’nın iddiasının tek başına delil olmadığını ifade ederek Karadavut hakkında takipsizlik kararı verdi.

Tedavi görüyor,

Bu olay yüzünden psikolojik tedavi gördüğünü dile getiren Dönüş, “Ben canıma kıyınca mı yetkililer devreye girecek? Kaç kere intihara kalkıştıysam eşim kurtardı” dedi. Aslan, “Ben bir anneyim. Tüm derdim zor hayat şartlarında namus ve şerefimle eşimle sırt sırta verip güzel bir hayat sürmek. Çalışıp eşime katkıda bulunmak isterken iş verenimiz olan AKP İlçe Belediye Başkanı Yalçın Karadavut benden faydalanmak istedi. Bu durumdan birine bahsedecek olursam eşimi ve beni işten çıkarmakla tehdit etti. Sesimi duyurmak için elimden geleni yaptım. Fakat ilçemiz küçük bir yer, çevredekilere komplo olarak yansıtıldı” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr