Suudi Arabistan'ın başkent Riyad'dan sonra en büyük kenti Cidde'de ABD konsolosluğu yakınlarında gerçekleştirilen ve 2 güvenlik görevlisinin yaralandığı canlı bomba saldırısının ardından dün akşam saatlerinde Suudi Arabistan'ın Medine ve Katif kentlerinde de art arda terör saldırıları düzenlendi. 

Mescid-i Nebevi'nin önünde patlama: 4 ölü, 5 yaralı

BBC Türkçe'nin haberine göre, Suudi Arabistan'ın Medine kentinde, Hz. Muhammed'in mezarının da içinde bulunduğu ve Müslümanlar tarafından Mekke'deki Mescid-i Haram'dan sonra ikinci en kutsal mescit kabul edilen Mescid-i Nebevi camisine yakın bir otoparkta gerçekleştirilen intihar saldırısı sonucunda 4 güvenlik görevlisi yaşamını yitirdi, 5 güvenlik görevlisi ise yaralandı. 

Suudi Arabistan İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, intihar saldırganının üzerindeki patlayıcıları Mescid-i Nebevi yakınlarındaki bir kontrol noktasında infilak ettirdiği belirtildi. Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde 1 aracın alevler içinde kaldığı ve araçtan siyah dumanlar yükseldiği görüldü.

Şiilerin çoğunlukta olduğu Katif'te patlama

Medine'de Mescid-i Nebevi önünde gerçekleştirilen intihar saldırısından kısa bir süre önce ise Suudi Arabistan'ın doğusunda, Şiilerin çoğunlukta olduğu Katif'te bir patlama meydana geldi. Patlamada intihar saldırganın öldüğü belirtildi.

Cidde'de ABD Konsolosluğu yakınlarında intihar saldırısı

Dışişleri Bakanlığı'ndan Suudi Arabistan'daki saldırılara kınama


Kaynak: Cumhuriyet.com.tr