Suudi Prens Muhammed bin Naif'e 4 Mart'ta Elysee Sarayı'nda yapılmış olan bir merasimle onur nişanı verildi. Benzer gün Almanya Başbakanı Angela Merkel de Elysee Sarayı'nı ziyaret etti ve iki Avrupa öncüsü sığınmacı krizi konusunda görüştü.

SUUDİ PRENS'İN ZİYARETİNE DAİR HİÇBİR BİLGİ YER ALMADI

Independent gazetesinin haberine göre , sarayın basın bürosu tarafından Merkel'in ziyaretiyle ilgili internete birden fazla fotoğraf ve video yüklenmesine karşın Suudi Prens'in ziyaretine konusunda hiçbir bilginin yer almaması dikkat çekti.

FRANSA ÜSTÜNÜ KAPATMAK İSTEDİ, SUUDİ BASINI DUYURDU

Fransa vakanın üstünü kapatmak istercesine suskun sedasız hareket ederken, Suudi Arabistan'ın resmi haber ajansı SPA onur nişanı haberini ilan etti . Haberde, " Alanda ve yeryüzünde terörizme karşı savaşta gösterdiği büyük gayret " nedeni ile Prens'e Legion D'Honneure verildiği aktarıldı.

"FRANSA İÇİN UTANÇ GÜNÜ "

Yaşananların akabinde toplumsal basında büyük gürültü koptu. Twitter'da yapılmış olan yorumlarda durum "Fransa için utanç günü " olarak adlandırıldı. Birçok çok kullanıcı da onur nişanına itibar kaybettirildiğini düşündüğünü ifade etti . Fransız Le Monde gazetesine yetkililerce yapılmış olan açıklama onur nişanı verilmesinin " genel anlaşma " icabı olduğu belirtildi.

KINADIKTAN İKİ AYIN ARDINDAN ONUR NİŞANI

Olaya tepki verici Fransızların karşı çıktığı bir puan da Suudi Arabistan'ın en fazla idam cezası verici ülke olması. Suudi Arabistan'ı ülkedeki idam hükümleri nedeni ile en katı tenkit eden ülkelerden biri Fransa'ydı. Üstelik 47 kişinin infaz edilmesi hükmünün "derin elemle " karşıladığı belirtilerek Suudi Arabistan bu hükmünden dolayı kınanmıştı. Ancak Fransa kınamanın üzerinden yalnızca 2 ay geçtikten sonra Suudi Prensi Muhammed Bin Naif'e onur nişanı verdi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr