Koalisyon güçleri, Sana’nın kuzeydoğusundaki Nehm ilçesinde Husiler ve Salih’e yakın güçlere ait olduğu iddia edilen takviye birlikleri ve toplanma kamplarını hedef aldı. Operasyonlarda, Yemen’in önemli isimlerinden Husi yanlısı Şeyh Ali Abdullah el-Ceredi’nin evinin de vurulduğu ifade edildi. El-Ceredi'nin evinde maddi hasar meydana geldiği aktarıldı. Koalisyon güçlerine ait uçakların ayrıca, Sana’nın kuzeyinde Beni Haris ilçesindeki 63. Cumhuriyet Muhafızları Tugayı ve el-Erhab şehrindeki "es-Sama "askeri kampını da bombalandığı kaydedildi.

Yemen’in çeşitli yerlerinde operasyonların havadan ve karadan devam ettiği bildirilirken, ölü ya da yaralılar hakkında bilgi verilmedi.

Öte yandan, mezhep çatışmalarının tırmanmaya devam ettiği Yemen'de Şii Husiler, Sünni askerlerin oluşturduğu orduya karşı savaşıyor. Yemen merkezli Arap Yarımadası el-Kaidesi ise hem orduya hem de Husilere saldırılar düzenlemeye devam ediyor. Yemen'de Suudi Arabistan ve İran'ın ise kendilerine yakın gruplara lojistik destek sağladıkları iddia ediliyor.
İran ile Suudi Arabistan arasında gerginliğin ardından, Suudi Arabistan'ın Yemen'de Husilere karşı operasyonları hızlandırdığı öne sürülüyor. Patlak veren bu krizin, Ortadoğu'da yaşanan çatışmaları daha da alevlendirmesinden endişe ediliyor.

Yemen'de yaklaşık bir yıldır devam eden iç savaşta en az 7 bin kişi öldü, 16 binden fazla yaralı var. Ölenlerden bin 368’inin çocuk, bin 159’unun ise kadın olduğu ifade ediliyor.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr