Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda Suudi Arabistan Kralı Selman için Devlet Nişanı Tevcih Töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Bismillahirrahmanirrahim” diye başladığı konuşmasında şunları söyledi:

"Devlet nişanı yabancı devlet başkanlarına verilen ülkemizin en yüksek nişadırı. Bu nişan, iki ülke ilişkilerinin ve dostluk bağlarının güçlenmesine yönelik gösterilen çabaların en üst düzeyde takdir edilmesinin bir sembolüdür. Değerli dostum, aziz kardeşim Suudi Arabistan'da tahta çıktığınız günden bu yana ülkelerimiz arasındaki dostane ilişkilerin geliştirilmesine büyük katkılar sağladınız. Güçlü irade gösterdiniz. Büyük sorunlar ile yüzleşen coğrafyamızda, dirayetli yönteminiz, bölgesel barış, güvenlik, huzur ve istikrar için bir teminat teşkil ettiniz. Ülkemizle gösterdiğiniz dayanışma her türlü takdirin üzerindedir. İlişiklerin güçlenmesi, bölgesel ve küresel barış için bir fırsattır. Bugün gerçekleştirdiğiniz bu tarihi ziyaret, ilişkilerimizin geleceğine dair verilmiş çok güçlü bir mesajdır. Bu düşünceler ile kadim dostluğumuzun ve kardeşliğimizin en güzide sembolü olacak bu nişanı zatıalilerine takdim etmekten büyük bir memnuniyet duyuyorum" dedi.



"AZİZ KARDEŞİM RECEP TAYYİP ERDOĞAN"

Kral Selman da yaptığı konuşmasına “bismillahirrahmanirrahim” diye başlayarak şöyle devam etti:

"Aziz kardeşim Recep Tayyip Erdoğan, değerli katılımcılar Allah'ın selamı ve bereketi üzerinizde olsun. Bana tevcih edilen bu nişandan dolayı teşekkürlerimi iletmek isterim. Şüphesiz Türkiye halkı ile hükümeti ile yapılan ilişkilerimiz gerçekten de her türlü takdire şayandır. Teşekkürler."

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr