Kirası ve eşyası dernek tarafından karşılanan eve yerleşen Havle El Ammar, çok mutlu olduğunu belirterek, "Benim tek istediğim çocuklarımın temiz bir yerde yaşamasıydı o da oldu" dedi.

Suriye’deki iç savaştan kaçan El Ammar ailesi, yaklaşık 2 ay önce Halep'ten, Adana'ya geldi. Burada kalacak yer bulamayan aile daha sonra Konya’ya geçti. 3 ile 12 yaş arasındaki 3'ü kız 2 erkek, 5 çocuğu bulunan Suriyeli aile, merkez Selçuklu İlçesi Horozluhan Mahallesi’nde bulunan sanayi sitesinde camları kırık ve kapısı olmayan çöplerle dolu kullanılmayan bir dükkanda barınmaya başladı.

Bu sırada 38 yaşındaki Hammut El Ammar, kağıt toplayıcıların yanında aylık 500 lira ücretle çalışmaya başlayıp, evinin geçimini sağlamaya çalıştı. İlk olarak sosyal medya üzerinden hayırseverlerin yardımları, ihtiyaç sahiplerine ulaştıran gönüllü kişilerden oluşan grubun, yaklaşık 1 yıl önce kurduğu Hayatı Paylaşanlar Derneği, Suriyeli ailenin bu durumunu öğrenince, önce aile bir ev kiraladı, ardından evin eşyalarını temin etti.

'BEN AÇ KALIR, ÇOCUKLARIMA YEDİRİRDİM'
Hayatı Paylaşanlar Derneği sayesinde eve kavuşan 31 yaşındaki Havle El Ammar, eve yerleştikleri için çok mutlu olduğunu söyledi. Çocuklarının karnını doyurmak için kendisinin çoğu zaman aç kaldığını ifade eden Havle El Ammar, şunları söyledi:
"Eşim çiftçiydi, Suriye’de sebze yetiştiriyorduk. Savaş çıkınca oradan kaçtık. Önce Adana’ya geldik. Orada iş ve kalacak yer bulamadık. Sonra Konya’ya geldik burada da bir sanayi de terk edilmiş bir dükkanda kaldık. Çok acılar çektik. Kaldığımız yerin camları kırık ve pislik içerisindeydi. Başka gidebileceğimiz bir yer de yoktu. Çocuklarıma aylarca banyo yaptıramadım. Bir yerlerden yemek bulduğumuzda ben aç kalır kendi payımı çocuklarıma verirdim. Yeter ki onların karnı doysun isterdim. 1 gün yemek bulsak, 2 gün bulamıyorduk. Eşim kağıt toplayan kişilerin yanında çalışmaya başlayınca ayda 500 lira kazanmaya başladı. Benim tek düşündüğüm çocuklarım. Onların sağlıklı olması ve yemek yiyebilmesi. Bu arkadaşlar bize bir ev tuttular. Allah onlardan razı olsun. Benim tek istediğim çocuklarımın temiz bir yerde yaşamasıydı o da oldu. Çoğu zaman çocuklarımın aç yattığı geceler oldu."

Suriyeli ailenin durumunu derneği sosyal medya üzerinden gelen mesajla öğrendiklerini belirten Hayatı Paylaşanlar Derneği Başkanı Şahin Akkaş, şöyle konuştu:

"Biz de hemen Hayatı Paylaşanlar Derneği olarak harekete geçtik. Yaşadıkları yer gerçekten bir çöplüktü. Sanayi de bir dükkanda çöp evde yaşıyorlardı. Babaları da kağıt toplayarak para kazanıyordu. Biz de dernek olarak bu aileye bir ev tuttuk. Suyunu elektriğini hallettik. Evin eşyalarını da iyilikseverlerden topladık. Çocuklar sıcak bir yuva ve yumuşak bir yatak gördüler."

Dernek üyelerinin gönüllü kişilerden oluştuğu ve hayırseverlerin destekleri sayesinde ihtiyaç sahiplerine, yardım ulaştırabildiklerini vurgulayan Akkaş, "Biz dernek olarak Suriyeli ailenin yaşamı için gerekenleri yerine getirmeye çalıştık. Onlara eşyalar verdik, ama bundan sonra desteğe ihtiyaçları var. 5 çocuklu 7 kişilik bir aile için belirli bir gelir lazım. Onun için biz dernek olarak iyilikseverlerden yardım bekliyoruz" diye konuştu.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr