Mersin'in Erdemli İlçesi'ne bağlı turistik Kızkalesi Mahallesi'nde 19 Ağustos'ta meydana gelen olay, çocuğun yaşadıklarını ailesine anlatmasıyla ortaya çıktı. İddiaya göre kafe işletmeciliği yapan 55 yaşındaki A.K. yanında çalışan Suriyeli Ö.H. ve C.H.'nin evine gitti. Bir süre evde kalan A.K., çiftin kızları 10 yaşındaki L.H. ile 7 yaşındaki S.H.'yi incir toplamaya götüreceğini söyleyip çocuklarla birlikte evden ayrıldı ancak çocuklara çarşıdan dondurma alıp eve götürdü.
Eve dönen çocuklardan L.H., A.K.'nin eliyle kendisini taciz ettiğini anlattı. Ailenin şikayeti üzerine gözaltına alınan A.K., sevk edildiği adliyede nöbetçi mahkemece tutuklandı. Konuyla ilgili çalışma başlatan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü yetkilileri de aileye gerekli desteğin verileceğini bildirdi.
3 yıl önce ülkelerindeki iç savaştan kaçarak geldikleri Kızkalesi'nde bir yakınının aracılığıyla kafe işletmecisi A.K. ile tanıştıklarını belirten baba Ö.H., kızının yaşadıklarıyla ilgili şunları anlattı:
"Çiftlik evinde kalmam koşuluyla bahçesine bir bakıcı aradıklarını, kira istemediklerini ve yevmiye vereceğini söyledi. Hiç para vermediği gibi evin elektrik ve su faturalarını da ben ödüyordum. Bir süre sonra eşim de kendisinin işlettiği kafede bulaşıkçı olarak çalışmaya başladı. 19 Ağustos cuma günü benim de evde olduğum bir sırada A.K. evimize geldi. 10 yaşındaki kızım L.H.'yi çağırdı. Küçük kızım S.H.'yi incir toplamaya götüreceğini söyledi. 2 yıldır yanlarında çalıştığım için sakınca görmedim. İncir toplama yerine çarşıya götürüp çocuklara dondurma almış. Sonra da evine götürüp iğrenç emelini gerçekleştirmiş. Çocuklar akşam eve döndüğünde durumu annelerine anlatmış. Eşim beni arayıp eve gelmemi istedi. Eve gittiğimde olayı anlattı. Köyün muhtarı aracılığı ile polise haber verdik. En ağır şekilde cezalandırılmasını istiyoruz."

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr