Suriye hükümeti Halep'in muhalif unsurlardan tamamen temizlendiğini duyurdu.
Uluslararası ajansların son dakika geçtiği açıklamaya göre, 2 bin 200 silahlı muhalif de Suriye askerlerine teslim oldu. Moskova, sabah saatlerinde son 24 saatte 728 silahlı muhalifin teslim olduğunu açıklamıştı.

Rusya'nın açıkladığı bu rakamlar, muhalifler ve bağımsız gözlemciler tarafından henüz doğrulanmış değil.

Reuters haber ajansının Halep içinden geçtiği fotoğraflarda, çatışma bölgesinden kaçan erkeklerin polis merkezinde sıraya sokulduğu yer alıyor. Fotoğraflarda ayrıca ordudan bir generalin kalabalığa hitap ettiği görülüyor.

ABD tarafından muhaliflere sivillerle birlikte şehri terk etmeleri için güvenli koridor açılması önerildi ancak bu teklif Rusya tarafından kabul edilmiş değil.

Birleşmiş Milletler, kentte yüzlerce sivil erkeğin Suriye hükümetinin kontrolündeki bölgelere geçtikten sonra kaybolduğunu geçen hafta duyurmuştu. 

2012'den bu yana fiili olarak ikiye bölünmüş haldeki Halep'te Rusya'nın desteğini arkasına alan Suriye hükümeti güçleri yaz mevsiminden bu yana muhaliflerin kontrolündeki semtlere operasyon düzenliyor. Kentin doğusunu kontrol eden muhalifler, özellikle 15 Kasım'da başlatılan yeni saldırı dalgası karşısında yenilgiye uğradı ve küçük bir alana sıkıştı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr