Suriye devlet televizyonuna konuşan ve bunu partilerinin internet sitesinden yayınlayan Perinçek, "Türkiye deyince sakın Tayyip Erdoğan olarak düşünmeyin. Tayyip Erdoğan başka, Türkiye başka. Tayyip Erdoğan’ın Tayyibistan diye bir ülkesi var, Türkiye değil." diye konuştu. Suriye dostu olmayanın Türkiyeci olamayacağını savunan Perinçek, "Suriye dostluğu Türkiye’nin vatan bütünlüğü bakımından, ekonomisinin gelişmesi bakımından şarttır. Onun için bir hareketin Türkiyeci olup olmadığına bakarken en önemli ölçülerden biri Suriye’dir. Suriye dostu ise o Türkiyecidir. Suriye düşmanı ise Türkiyeci değildir. Türkiye'nin de düşmanıdır." diye konuştu.

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın mücadelesini yürekten desteklediklerini ifade eden Perinçek şöyle konuştu: "Cenevre'de de onları destekliyoruz. Aslında bu işler Cenevre Masası'nda değil. Suriye'de savaşla kazanılmıştır. Şimdi Suriye devletinin ve halkının savaşı Cenevre'de onaylatma meselesi var. Zaten dikkat ederseniz Suriye'nin kazandığını artık herkes görüyor, Amerika da görüyor, Rusya zaten bizim tarafımızdadır. Bütün dünya görmeye başlamıştır. Şimdi Suriye devleti ve halkını bu yabancı müdahalesiyle teröre karşı kazandığı zaferi Cenevre'de veya başka uluslararası zeminlerde kabul ettirme, onaylattırma meselesi var."

Vatan Partisi olarak Çin'de Suriye'de Rusya'da, Mısır'da Suriye'nin başarısı için görüşmeler yaptıklarını anlatan Perinçek şöyle devam etti: "Artık Çin'den Rusya'ya kadar Suriye'nin yanında olan bir kamuoyu oluştu ve bir yandan biz bu Asya ülkelerini ve batı Asya ülkelerini Suriye cephesinde birleştirmeye yardımcı olurken bir yandan da bu işin çözümü için pratik neler yapabiliriz, buna da dikkat ediyoruz. Suriye devleti ile Türkiye hükümeti arasındaki buzları da eritmek ve Türkiye hükümetini olumlu bir noktaya çekmek için girişimlerde bulunuyoruz. Bu yaptığımız gezilerin sonuçlarını onlarla konuşuyoruz, dışişleri bakanlığıyla konuşuyoruz hükümet yetkilileriyle konuşuyoruz. Rusya’da yaptığımız gezide Putin’in çevresiyle Putin’in karargahıyla da doğrudan Vatan Partisi buluştu, konuştu bu konuları. O konudaki tespitlerimizi de Türkiye hükümetine aktardık. Türkiye Rusya ile de dost olmak zorunda. Rus uçağının düşürülmesi Türkiye Rusya dostluğuna karşı bir kışkırtmaydı, batının bir kışkırtmasıydı. O konudaki görüşlerimizi de Türkiye hükümetine anlatıyoruz, zaten dikkat edin, Tayyip Erdoğan devamlı Putin’i aramaya başladı, devamlı Putin’le konuşmak istiyor. Bizim de burada bir payımız var yani bu ilişkileri geliştirmeye de dikkat ediyoruz çözmeye çalışıyoruz. Dost uçağı düşürülmez, yani sizin kapınızı bir komşunuz çalsa bir dostunuz, ondan sonra siz ona yumruk mu atacaksınız..

Değil. Onun için bu yanlış bir şey düşmanca bir tutum ve burada Türkiye burada tuzağa düşürüldü. Ve Amerika Birleşik devletleri, İsrail de bunu yaptı. İsrail uçağı da bizim hava sahamızı ihlal etmişti o zaman düşürülmedi, düşürülmemesi gerekir. Burada dostça uyarırsın, dersin ki bu Rus uçağı, zaten biliyorduk, dersin ki ya arkadaş benim sınırlarımı geçtin, ihlal ettin lütfen, diyelim bundan sonra bir anlaşmazlık oldu anlatamadın yine bu yapacağın şey onu düşürmek değil, düşmanca bir eylem olmadığı çok açıktır. Çünkü Türkiye’nin dikine gelmiyor aşağıdan Hatay burnundan keserek devam ediyor. 17 saniyelik bir süre. Burada düşmanca bir eylem olduğu bir kışkırtma olduğu çok çok açık. Bunu biz kimlerin yaptığını biliyoruz. Buradan Suriye halkına açıklayayım. Doğru’dan doğruya Amerika ve İsrail’e bağlı kuvvetlerin yaptığı kışkırtmadır bu. Bütün dünya bilsin o bakımdan yapılan büyük bir yanlıştır. Ve aslında Rusya olgun davrandı. Bunun tamir edilmesi için bir fırsat da verdi Türkiye’ye. Şunu diyebilirdi Tayyip Erdoğan yönetimi, bir yanlışlık oldu, bu dostlar arasında yapılacak bir şey değildir hemen tamir edelim, uçağı kaybettiğimiz Rus pilotuna da buradan baş sağlığı diliyoruz. Türkiye hükümeti bunu dilemeliydi, o Rus uçağının diyelim pilotun eşini Türkiye davet edebiliriz, edilmesi gerekir. Aynı şekilde Türkiye’nin Suriye tarafına bir roket atması falan bunlar hiç doğru şeyler değil. Türkiye-Suriye sınırı bir dostluk sınırıdır. Ve o sınıra Amerika ve İsrail müdahale ediyor ve orada bir koridor açmaya çalışıyorlar. Biz ona Amerika İsrail koridoru diyoruz. Hatırlayacaksınız bakın daha bir hafta önce İsrail bakanı dedi ki bir Türkiye ile İran sınırında bir Kürdistan hızla kurmamız lazım. Yani İsrail de artık Kürdistan planını apaçık ortaya koyuyor."

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr