"HAYATIMIN EN ZOR KONUŞMASI"

Sanatçı dostları ve ailesi Demiriş için düzenlenen törende duygusal konuşmalar yaptı. Yıllarca birlikte sahne aldığı yakın arkadaşı Demiriş için sahneye çıkan ünlü tenor Ender Arıman, " Bugün burada hayatımın en zor konuşmalarından birini yapıyorum" diyerek duygularını dile getirdi. Arıman sözlerini, " Kendisi yeri doldurulamayacak bir arkadaşımızdı. En önemlisi ses rengiyle, yorumlarıyla hakikaten uluslararası bir değere sahip, müstesna bir sese sahipti" diye sürdürdü.

"BAŞKA BİR ÜLKEDE OLSAYDI DAHA FAZLA İSMİ GEÇERDİ"
İstanbul Devlet Opera ve Balesi'nin eski müdürü Kerim Soysal törende konuşan isimler arasındaydı. Leyla Demiriş'in İstanbul devlet opera ve balesi kuruluşunu yakın zamana kadar temsil eden birkaç özel sanatçıdan biri olduğunu söyleyen Soysal, " Görev aldığı bütün eserlerde baş rolleri söyledi. Gerçekten hakkını verdi. İnanılmaz nüansları çok kolaylıkla yapabilen, bu yüksek başarısı karşısında tevazuyla yaşayabilen ender sanatçılarımızdandı. Böyle bir değer İtalya'da Fransa'da olsaydı, bugün birçok pop sanatçısından daha fazla ismi geçerdi.Temennim odur ki, büyük Türk milleti, Leyla gibi sanatçıların yetişmesine vesile olan bir yaşam tarzını seçer" diye konuştu.

"TÜRK OPERASINI İYİ YERLERE GETİRMEK İÇİN ÇOK UĞRAŞTI
Törende son olarak Leyla Demiriş'in kızı Arzu Demirer ve torunu Ada Demirer konuştu. Annesinin hayatının operadan ibaret olduğunu söyleyen Arzu Demirer, " Operaya sadece şarkı söylemek için gelmiyordu. Türk operasını iyi yerlere getirmek için çok çalıştı. Vefat edene kadar yetiştirdiği isimlerin doğru tekniklerle söylemeleri için uğraştı. Babamın eserlerinin yaşaması için çok uğraştı"diye konuştu. Gözyaşlarına boğulan Demirer annesinin eserlerini yaşatmak için ellerinden geleni yapacaklarını sözlerine ekledi.

ONUN ESERLERİNİ YAŞATACAĞIM
Törende en çok alkışı anneannemi çok seviyorum diye konuşmasına başlayan torun Ada Demirer aldı. Ada anneannesi Leyla Demiriş'in ardından " Onu hiç unutmayacağım, gelecekte onun eserlerini yaşatacağım" diye konuştu.

ALKIŞLARLA UĞURLANDI
Konuşmaların ardından Leyla Demiriş için dualar edildi. Türk bayrağına sarılı cenazesi son kez sahneden indirilirken salondan alkış sesleri yükseldi. 71 yaşında vefat eden ünlü soprano Leyla Demiriş Teşvikiye Camii'nde kılınacak cenaze namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı'nda bugün toprağa verilecek.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr