Diyarbakır'ın merkez Sur İlçesi'nde "öz yönetim" ilanı soruşturması kapsamında tutuklanan Sur eski belediye eş başkanları Seyid Narin ve Fatma Şık Barut'un da aralarında bulduğu 4 kişi tahliye edildi.

Diyarbakır'da 2 Aralık'tan bu yana sokağa çıkma yasağı sürdürülen Sur İlçesi'nde 14 Ağustos günü "öz yönetim" ilan edilmesine ilişkin açıklamalarından dolayı yürütülen soruşturma kapsamında görevden alınan Sur Belediyesi eski Eş Başkanları Fatma Şık Barut ve Seyid Narin, DBP İlçe Başkanı Ali Rıza Çiçekli ve "öz yönetim" açıklamasını okuyan Güneş Ölmez'in yargılanmasına bugün Diyarbakır 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlandı. Duruşmaya tutuklu sanıklar Fatma Şık Barut, Seyid Narin, Ali Rıza Çiçekli ve Güneş Ölmez ile avukatları katıldı. Duruşmada, savunmaları alınan tutuklu sanıklar suçlamalarını kabul etmediklerini söyledi.

Mahkeme, mevcut delil durumu ve delillerin toplanmış olması gerekçesiyle tutuklu 4 sanığın tahliyesine karar verdi. Sanıklar, "devletin birliği ve ülke bütünlüğünü bozmak" iddiasıyla ağırlaştırılmış ömür boyu hapis istemiyle yargılanıyorlar.
 


Kaynak: Haber.sol.org.tr