Türkiye'de bir dönem Süper Lig ekiplerinden Kayseri Erciyesspor, Çaykur Rizespor ve Akhisar Belediyespor forması giyen Kamerunlu Severin Brice Bikoko, Bölgesel Amatör Lig (BAL) takımlarından Ordu temsilcisi Güzelorduspor ile sözleşme imzaladı.

2008-2010 yılları arasında PTT 1. Lig'de Kayseri Erciyesspor forması giyerek 25 gol atan, 2011-2012 sezonunda yine PTT 1. Lig'de Çaykur Rizespor forması altında 18 golle gol kralı olan Bikoko, 2012-2013 sezonunda Akhisar Belediyespor ile Süper Lig tecrübesi yaşadı.

Akhisar Belediyespor'dan ayrıldıktan sonra herhangi bir takımla anlaşamayınca geçen sezon BAL takımı Yeni Amasyaspor forması giyen ve 3 gol atan 27 yaşındaki Bikoko, yeni sezona şampiyonluk parolası ile hazırlanan BAL takımı Ordu temsilcisi Güzelorduspor ile sözleşme imzaladı.

"KENDİME GÜVENİYORUM"

Ordu'ya gelerek sözleşme imzalayan Bikoko, Ordu'yu sevdiğini ve bu sezon şampiyonluk yaşayarak 3. Lig'e çıkacaklarına inandığını söyledi. Bikoko, "Kendime güveniyorum. Herkes bana güveniyor. Bu sene şampiyon olacağız" dedi.

Güzelorduspor Futbol Şube Sorumlusu Ertan Bakır, Bikoko'nun kendini ispatlamış bir futbolcu olduğunu belirterek, "Kendisi daha önce Kayseri Erciyes ve Rizespor'da şampiyonluk yaşayarak Süper Lig'e çıkmalarına katkı vermiş bir oyuncu. Bu sene 3. Lig'e çıkmayı hedefliyoruz. Golcü bir futbolcu olması özelliği ile bu sene gollü bir sezon olacağına inanıyorum" diye konuştu.

Güzelorduspor Kulübü Başkanı Faruk Zavalsız, 2 sezondur BAL'da mücadele ettiklerini belirterek, "Bu sene hedefimiz 3. Lig'e çıkmak. Bu amaçla kadromuzu kaliteli futbolcularla takviye ediyoruz. Bikoko da bu yolda attığımız adımlardan birisi. Bu tarz futbolcularla görüşmelerimiz sürüyor. İnşallah bu sezon 3. Lig hedefimizi gerçekleştireceğiz" değerlendirmesinde bulundu. (Ordu hayat)

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr