Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, TFF Mali Genel Kurulu'nda açıklamalarda bulundu. Demirören, Süper Lig'de önümüzdeki sezon 22 hakemin görev yapacağını ve 6 hakem uygulamasının kaldırıldığını açıkladı.

Demirören, "Süper Lig'de Şampiyon olan Beşiktaş ve Türkiye Kupası'nı kazanan Galatasaray'ı canı gönülden kutluyorum. Süper Lig'i ayrı bir paket olarak, yurt dışında yayın hakları konusunda satışa sunacağız. Önümüzdeki sezon Süper Lig'de düdük çalan hakem sayısı 22'ye düşecek. 6 hakemden 4 hakeme dönüyoruz. FIFA'dan aldığımız davetle video hakem sistemi konusunda da çalışmalara başladık ancak tüm bu gelişmelere rağmen hatalar olmaya devam edecektir, asmak, yok etmek bizim görevimiz değil. Daha az hakem hatası için çalışmalarımızı sürdüreceğiz." dedi.

Mali durumda hakkında da bilgiler veren Demirören, "Bütçemiz 602 milyon TL'ye ulaştı ve bu da demek oluyor ki kulüplerimize daha fazla yardım edeceğiz. Bir yandan tasarruf yapıyoruz, diğer yandan da daha fazla kaynak yaratmaya çalışıyoruz. Hem para hem itibar hem de beraberlik duygusu çok önemli. Genç futbolcu gelişimi için önem verdiğimiz tesisleşme konusunda kulüplerimiz ile ciddi bir işbirliğimiz var. Kaynaklar sınırsız değil, bu kaynakları doğru yönetebilmek önemlidir. Gelir gider dengemize ve yaratılan kaynakların iyi yönetilmesine dikkat etmek zorundayız" dedi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr