TFF, Türk futbolunun zirvesi için tarihi bir ücret alabilir. İsmi sır gibi saklanan bir İtalyan firması, senelik 650 milyon Euro'yu gözden çıkardı. İnternet üzerinden ücretsiz yayın seçeneği de olacak.

Spor Toto Süper Lig'i dünyanın dört bir yanına ulaştırmak ve marka değerini arttırmak isteyen Futbol Federasyonu, devrim niteliğinde bir değişikliğe imza atmaya hazırlanıyor. İsmi sır gibi saklanan bir İtalyan firması, futbolseverleri mutlu edecek bir öneri ile geldi. Artık maçlar internet üzerinden bedelsiz olarak izlenebilecek. Reklam izleme zorunluluğu karşılığında tüm futbolseverler, diledikleri maçı anında ücret ödemeden takip edebilecek.

REKLAM İSTEMEYEN PARA ÖDEYECEK

Yayın ve reklam gelirleriyle birlikte federasyonun kasasına girmesi beklenen rakam ise yıllık 650 milyon Euro'yu bulacak. Böylece kulüpler de gelirlerini arttıracak. Farklı izleme seçenekleri sunacak firma, Süper Lig maçlarını reklamsız izlemek isteyen futbolseverler için de ücretli üyelikler hazırlayacak. Söz konusu yayımcı ihaleyi kazanırsa maçları yurt dışına da pazarlayacak.

CEPTE YAYIN

Öngörülen anlaşma kapsamında GSM firmaları ile de ortaklık kurulacak. Böylece futbolseverler cep telefonlarından da maçları kesintisiz ve canlı olarak seyredebilecek. Maçların her koşulda izlenebilmesi amaçlanırken bu işten en kârlı çıkacaklar hiç şüphesiz ki taraftarlar olacak.

15 YILDIR DIGITURK’TE

2001'de ilk kez Süper Lig haklarını alan Digiturk, 2010'da toplam 2 milyar dolarlık teklifiyle ihaleyi kazanmış, 2013'teki anlaşmayla bunu iki yıl daha uzatmıştı. Digiturk, şu an yaklaşık 400 milyon dolar (360 milyon Euro) ödüyor. Yeni yayın ihalesinin önümüzdeki kasım ayında yapılması planlanıyor.

AVRUPA’DA YAYIN GELİRLERİ

İngiltere Premier Ligi: 2.359 milyon Euro

İspanya La Liga: 983 milyon Euro

İtalya Serie A: 945 milyon Euro

Fransa Ligue 1: 727 milyon Euro

Almanya Bundesliga: 628 milyon EuroT

ürkiye Süper Lig: 360 milyon Euro

Hollanda Eredivisie: 80 milyon Euro

(Sözcü)

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr