Konya Büyükşehir Stadı'nda saat 20.45'te başlayacak karşılaşmayı hakem Mete Kalkavan yönetecek. FIFA kokartlı hakem Kalkavan, aynı zamanda Galatasaray ile Beşiktaş arasında Türk Telekom Arena'da oynanan ve Beşiktaş'ın 1-0 kazandığı son derbiyi de yönetmişti.

ESKİ ADI CUMHURBAŞKANLIĞI KUPASI

Lig şampiyonu ile kupa şampiyonunun bir maç yapması ve o takıma bir kupa verilmesi hemen hemen tüm futbol liglerinde bir gelenek. Adına Süper Kupa denilen bu organizasyon, Türkiye'de 1998 yılına kadar Cumhurbaşkanlığı Kupası adıyla düzenleniyordu. Ancak 1998 yılında kaldırıldıktan sonra unutulan kupa, 2006 yılında bu kez 'Süper Kupa' adıyla yeniden hayata geçirildi.

İlk olarak 2006 yılında düzenlenen ve yine Beşiktaş ile Galatasaray'ın karşılaştığı Süper Kupa Almanya'nın Frankfurt şehrinde oynanmış, Siyah-beyazlılar rakibini 1-0 yenerek kupayı kazanma başarısını göstermişti.

Düzenleniş amacı olarak, Türkiye dışında, gurbetçi vatandaşların yoğunlukta yaşadığı ülke ve şehirlerde yapılması planlanan Süper Kupa, üç sene üst üste Almanya'da oynandı. Sırasıyla Frankfurt, Köln ve Duisburg'ta gerçekleştirilen organizasyon, sonraki yıllarda tamamen Türkiye'ye alındı. İki kez Atatürk Olimpiyat Stadı'nda sahibini bulan Süper Kupa, ardından Erzurum, Kayseri, Manisa ve Ankara'da oynandıktan sonra bu yıl Konya'da yeni sahibini bulacak.

Süper Kupa'yı Beşiktaş ve Trabzonspor 1, Galatasaray 4 ve Fenerbahçe 3 kez kazanırken 2011 yılındaki maç, 3 Temmuz soruşturması yüzünden iptal edilmişti.

13 AĞUSTOS ONURSAL BAŞKAN SÜLEYMAN SEBA'NIN ÖLÜM YILDÖNÜMÜ

Yarın akşam oynanacak Beşiktaş-Galatasaray Süper Kupa mücadelesinin Siyah Beyazlılar için kupayı kazanmanın yanında başka bir anlamı daha var.

Beşiktaş'ın efsanesi Onursal Başkan Süleyman Seba, 3 yıl önce 13 Ağustos 2013'te vefat etmişti. Beşiktaş camiası Seba'nın ölüm yıldönümü olan 13 Ağustos'ta Süper Kupa'yı mutlaka kazanarak, bu önemli günü daha bir anlamlı hale getirmek istiyor.

Siyah-beyazlılar, yarın sabah saat 11:00'de Feriköy Mezarlığı'nda Onursal Başkan Süleyman Seba için anma töreni düzenleyecek. Yönetim Kurulu, Feriköy'deki anma törenine katıldıktan sonra öğleden sonraki uçak ile Konya'ya gidecek ve tam kadro Süper Kupa maçını izleyecek.

BEŞİKTAŞ'IN SÜPER KUPA ÖNCESİ SON DURUMU

Sezon hazırlıklarına 8 Temmuz'da başlayan Siyah-beyazlılar için Süper Kupa, lig öncesindeki en önemli test maçı olarak görülüyor.

45 güne yayılan bir hazırlık programında fazla maça yer vermeyen Şenol Güneş, en ciddi hazırlık maçını 1-0 kazandıkları Olimpiyakos ve yarın oynayacağı Galatasaray maçı olarak görüyor. Oynadığı hazırlık maçlarının ikisi yağmur engeline takılan, biri 53'üncü, diğeri 75'inci dakikada bitirilen Beşiktaş, lige hazır olup olmadığını Galatasaray maçı ile görmüş olacak.

Elinde sayısal olarak geniş, ancak beklenti olarak eksik bir kadrosu bulunan Şenol Güneş, Galatasaray maçına çıkacak 11'i büyük oranda belirlemiş durumda.

Sezon başı çalışmalarına katılmayan Jose Sosa'nın yerine Oğuzhan Özyakup'un 10 numara, geçen sezonu sakatlık yüzünden kayıp olarak geçiren Tolgay Arslan'ın da 8 numara bölgesinde oynayacağı ilk 11'de büyük bir sürpriz beklenmiyor.

Tecrübeli hocanın antrenmanlarda denediği ilk 11, kalede Tolga Zengin, defansta Beck - Marcelo - Tosic - Adriano, ön liberoda Atiba - Oğuzhan, hücum hattında Kerim Frei - Tolgay - Olcay ve forvette Cenk Tosun şeklinde.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr