Burdurlu sanatçı Sümer Ezgü'nün, su kapasitesinin önemli bölümünü son 35 yılda kaybeden Burdur Gölü'ne dikkati çekmek amacıyla ekim ayında göl kıyısında 'Su Gelir Güldür Güldür' türküsüne çektiği klip, dün 'youtube'da yayınlanmaya başlandı. Geçen yıl piyasaya çıkan 'Hakiki Ankara Havaları' adlı albümünde yer alan 'Su Gelir Güldür Güldür' türküsünün klibi, büyük beğeni topladı.

Burdur Gölü'nün kurumasına dikkati çekmek için çekilen ve bölge halkının yanı sıra Burdur Belediye Başkanı CHP'li Ali Orkun Ercengiz, Antalya Harley Davidson Motor Kulübü ve BMK15 Motor Kulübü üyelerinin de destek amacıyla kısa süreli yer aldığı klip, 'youtube' ve diğer sosyal medya hesaplarında 150 bin kez izlendi. Yönetmenliğini Şafak Türkel'in yaptığı ve kuruma tehlikesiyle karşı karşıya olan Burdur Gölü kıyısında çekilen klibin sonunda, 'Önlem alınmazsa 10 yıl sonra Burdur Gölü çöl olacak' mesajına da yer verildi.

EZGÜ'DEN GÖL İÇİN ÇAĞRI

Klibin youtube'ta 20 gün önce şifreli yayınlandığı anda 7500 kez izlendiğini, geçen cuma günü ise şifresiz yayınlanmaya başlandığını kaydeden Sümer Ezgü, kısa sürede binlerce kez izlenmesinin göl adına umut verici olduğunu söyledi. Ezgü, klibin diğer klip kanallarında da yayınlanmaya başladığını belirtti.
Doğasever, çevreye duyarlı bir insan ve sanatçı olarak Burdur Gölü'ne dikkat çekmeye çalıştığını aktaran Ezgü, "Başta Devlet Su İşleri Bölge Müdürlüğü olmak üzere, Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile diğer tüm kurumlara önlem almaları için çağrıda bulunuyorum. Bu doğa felaketine engel olsunlar. Herkes sulak alanların kurtarılması için elini taşın altına soksun" diye konuştu.

'GÖL YOK OLURSA İKLİM DEĞİŞECEK'

Gölün içinde bulunduğu durumun içini acıttığını kaydeden sanatçı Ezgü, Burdur Gölü'nün durumuna dikkati çekmek amacıyla bu türkünün seçildiğini aktardı. Gölün çekilmesinin hazin bir durum olduğunu, çocukluğunda yüzdüğü alanlardaki suyun çekilmesinin kendisine acı verdiğini aktaran Ezgü, Şafak Türkel'in daha önce de 'Göle Yas' adlı belgesel çektiğini hatırlattı.
Geçen yıla göre gölde 30 santimetre çekilme olduğunu kaydeden Ezgü, "1970'li yıllardan bu yana Burdur Gölü'nde düşey eksende 18 metre çekilme olmuş. Suyunun yüzde 40'ını kaybetmiş. Göl yok olursa iklim değişecek, tarım bitecek, şehirdeki yaşam etkilenecek. Bu konuya dikkati çekmek için bu klibi göl kenarında çektik" dedi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr