Süleyman Soylu, Trabzon Esnaf ve Sanatkârlar Odalar Birliği tarafından düzenlenen, Ticari Taşıt Sürücülerinin Davranış Modellerinin Geliştirilmesi Eğitim Projesi'nde başarılı olanlar için sertifika töreninde konuştu. Terör saldırılarına değinen Soylu, "Milletimiz, memleketimiz büyük bir sınavdan geçmektedir. 15 Temmuz darbe girişiminin neye yönelik olduğunu Elazığ'da, Gaziantep'te, dün Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun konvoyuna yönelik saldırıda ve bu sabah Cizre'de hep birlikte yaşıyor, görüyor ve anlıyoruz. Hedefin Türkiye olduğunu, Türkiye'nin ilerlemesi ve istikametini bozmak olduğunu hep beraber görmekteyiz. İstedikleri, yönetilebilen bir Türkiye'dir. Yani kendi istedikleri, kontrol edebildikleri bir Türkiye'dir" diye konuştu.

"KENDİ ÜSLUBUMUZCA BİR CEVAP VERECEĞİZ"

Türkiye’nin eski günlere dönmesi ve geri adım atmasının istendiğini belirten Soylu, "Geri adım atmamızı, hedeflerimizden vazgeçmemizi istiyorlar. ‘Yeter artık', 'pes artık’ dememizi istiyorlar. Ama biz geleceğe dönük yönümüzü hiçbir şekilde bozmayacağız" dedi ve şunları söyledi:

"Cizre’de yapılan bu hain saldırıya da, dün Artvin’de CHP Genel Başkanı’na yapılan saldırıya da, Gaziantep’teki o alçak ve hain eyleme bugün kendi üslubumuzca bir cevap vereceğiz. Bugün 26 Ağustos. Temeli atıldığında yapılmaması gerektiğini söyleyenlere, temeli atıldığı gün, ‘Acaba bitecek mi?’ diye kafalara soru işareti koyanlara karşı bugün Allah’a şükürler olsun, Yavuz Sultan Selim Köprüsü ile gelecek projeksiyonumuzu ortaya koyan bu milletin asaletini ve geleceğe yönelik hedeflerine varma konusundaki kararlılığını ortaya koyacağız.”  Bakan Soylu, daha sonra da sertifikaları dağıttı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr