Selvi'nin yazısı şöyle:

Bugün 15 Haziran olması nedeniyle bu yazıyı yazmam gerekiyordu.
Çünkü 5 Haziran tarihli, “FETÖ’cülerden yeni darbe tarihi” başlıklı yazımda Yunanistan’ın Rodos Adası’ndaki kaçak FETÖ’cülerin, “15 Haziran’a kadar ne olacağını göreceğiz. Bu sefer çok kan akacak. Bayramı kimin yapacağını göreceğiz” dediğini aktarmıştım.

15 Temmuz’dan geriye döndüğümüzde FETÖ’cülerin zaman zaman darbe imasında bulunduklarını biliyoruz. Hatta 2016 yılının ilk 6 ayında MİT’e 15 ciddi darbe ihbarı yapıldı,16’ncısı doğru çıktı. 15 Temmuz’dan 1 yıl önce başlamak üzere FETÖ’nün psikolojik savaş elemanlarının, “Bir darbe halinde halkın tepkisi ne olur?” diye soruşturma yaptıklarını yeni öğreniyoruz.
Bugün 15 Haziran ve bir kez daha FETÖ’cülerin verdiği darbe tarihi doğru çıkmadı. Ama bu konuşma 15 Temmuz’a rağmen FETÖ’nün darbe hedefinden vazgeçmediğini gösteriyor. FETÖ’nün darbe yapma ihtimali 15 Temmuz’dan önce hiç gündeme gelmedi mi? MGK’da konuşuluyor, “FETÖ’nün darbe yapacak gücü yok” sonucuna varılıyor. En büyük yanılgı da bu. En büyük zaaf o. Bunlar darbe yapamaz denildi, güçleri küçümsendi. Sürekli olarak bir darbe paranoyası içinde olmak doğru değil ama bu, tehlikenin büyüklüğünü görmemize engel olmamalı.

Rodos’taki FETÖ’cü “15 Haziran’a kadar ne olacağını göreceğiz” diyor ama bu sanki 15 Haziran günü gibi algılandı. Başbakan Binali Yıldırım’da Meclis’te karşılaştığımızda, “Darbe ne zaman oluyor” diye sorduktan sonra eklemişti, “Darbe yapacak olan tarih verir mi?”
“28 Şubat’ta benzer bir dönem yaşanmıştı. Erbakan’ın başbakanlıktan istifa etmemekte direndiği günlerdi. Medyanın kulağına, 23 Haziran’da darbe yapılacağı fısıldanmıştı. Gazete ve TV’lerin haber merkezinde darbeyi takip etmek üzere ekipler hazır tutulmuştu.

Birebir aynı şeyler değil.
15 Haziran’da darbe istihbaratını İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile konuştum. İhbarı incelediklerini söyledi. “Bizde 15 Haziran’da darbe olacak diye bir istihbarat yok” dedi. Yine de dikkatliydi. “FETÖ’ye karşı aynı zamanda psikolojik bir mücadele veriyoruz. Bu da onun bir parçası” diye konuştu.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr