CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, Kayseri Hacılar ilçesinde CHP ilçe binasının kundaklanmasının CHP’nin üzerine atılmak istendiğini belirterek, “Kundaklamayı üzerine alan şahıs ‘Ben CHP’nin sandık görevlisiydim. Genel Başkan hükümete destek olmadığı için kundaklama eylemini yaptım’ diyor. Bu kişi 30 Mart seçimlerinde sandık görevine gitmemiş biri. Bu kişi, saldırının CHP’li biri tarafından yapıldığı algısı yaratmak için bilinçli olarak seçilmiş biri” dedi.

Kayseri Hacılar’da CHP İlçe Başkanlığı binasının kundaklanmasının detaylarına ilişkin bilgi veren Bingöl, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik şehit cenazelerinde yapılanlarla, Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan’ın vurulmasını anımsatarak, “Daha önce de örgütlerimize ve partililerimize saldırılar oldu. İstanbul’da Avcılar ve Maltepe belediyelerimize, Bursa Osmangazi’de ilçe temsilciliğimize saldırı girişimlerini yaşadık. Tüm bunların ardından şimdi de Hacılar’da çirkin bir saldırıyla karşı karşıyayız” dedi. Hacılar’daki saldırının “sıradan” diye geçiştirilemeyeceğini, planlı olduğunu dile getiren Bingöl, saldırının CHP’li biri tarafından yapıldığı algısının oluşturulmak istendiğini söyledi. Tekin, Emniyet’ten yapılan açıklama ve kamera görüntülerinin saldırıyı birden fazla kişinin gerçekleştirdiğini ortaya koyduğunu kaydetti.

Suçu üzerine alan kişinin, “Ben CHP’nin sandık görevlisiydim” açıklamasıyla, saldırının CHP’li tarafından yapılmak istendiği izleniminin verilmeye çalışıldığını söyleyen Bingöl, “Bu kişi 30 Mart 2014 seçimlerinde Kayseri Hacılar’da bir sandıkta görevli olarak yazılmasına karşın o göreve gitmemiştir. Yani sandık görevini yerine getirmemiş” dedi.

‘Bilinçli seçilmiş’

Şahsın ifadesinde alkollü olduğunu söylediğine dikkat çeken Bingöl, “5 litrelik benzin aldığını ve saldırıyı tek başına yaptığını anlatıyor. Alkollü birinin böyle düzenli şekilde ayrıtılarıyla ifade etmesi dahi bunun senaryo olduğunu gösteriyor. Ayrıca ifadesinde Genel Başkan hükümete destek olmadığı için kundaklama eylemini yaptığını söylüyor. Bu kişi, saldırının CHP’li biri tarafından yapıldığı algısı yaratmak için bilerek, bilinçli olarak seçilmiş” diye konuştu.

‘Sorumlu, bölen siyaset’

Son dönemde CHP’ye yönelik AKP yöneticilerinden söylemlerini vurgulayan Tekin, AKP Genel Sekreteri Abdülhamit Gül’ün Kılıçdaroğlu’yla ilgili sözlerini anımsattı. Bingöl, “AKP yöneticilerinin CHP’yle karşı söylemleri bu tür eylemlere zemin hazırlıyor. Gül’ün ifadeleri de olayın sıradan olmadığını, AKP’nin kutuplaştırıcı, ayrıştırıcı söylemlerinin ürünü olduğunu gösteriyor. Böyle saldırıların sorumlusu toplumu bölen anlayışla siyaset yapanlardır” dedi.

Zanlı tutuklandı

Kayseri’nin Hacılar ilçesinde CHP ilçe binasının kundaklanmasıyla ilgili gözaltına alınan 24 yaşındaki işsiz Nazmi A’nın basit yaralama, bıçaklama, darp ve devlet malına zarar verme gibi 6 ayrı suçtan sabıkasının olduğu belirlendi. Nazmi A., polisteki ifadesinde, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun HDP ve FETÖ/PDY konusundaki söylem ve tutumlarını beğenmediğini ve buna tepki için CHP binasını yaktığını söyledi. Nazmi A., ilçedeki bir akaryakıt istasyonundan bidonla 5 litre benzin aldığını ve ilçe başkanlığını bununla kundakladığını ifade etti. Polisteki ifadesinin ardından Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçirilen zanlı, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr