Microsoft’un veritabanı yazılımı SQL Server, uzun süredir Windows Server işletim sisteminin yanı sıra, şirketin en kazançlı kurumsal ürünlerinden olmayı başarmıştır. Microsoft SQL Server’ı Linux platformuna getireceğini açıkladı. Microsoft eski CEO’su Steve Ballmer bir zamanlar Linux platformunu “komünizm” ve “kanser”e benzetmişti.


Microsoft tarafından yayınlanan blog yazısına göre Linux için SQL Server yazılımının tam sürümü gelecek yıl için çıkacağı açıklanırken seçkin müşteriler için beta sürümü hedeflendiği duyuruldu. Linux 1990’ların başında Linus Torvalds tarafından oluşturulduktan sonra dünyadaki gönüllülerin oluşturduğu geliştiriciler tarafından daha da geliştirildi. Ancak hiçbir zaman tam olarak masaüstünde Microsoft Windows hakimiyetini yenmeye gücü yetmedi.
Ama Linux binlerce veri merkezinin tercihi olurken Google Android çekirdeğinin önemli bir kısmını sağlamayı başarmıştı. Microsoft Linux’a Microsoft SQL Server getirerek Windows Server platformunu kullanmayan birçok veri merkeziyle ağını genişletmeye çalışacak.

HTC 10 özellikleri GFXBench’te görüldü!

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr