Sosyal medya hesabından SÖZCÜ'nün boş sayfalarla çıkan sayısıyla çekilmiş bir fotoğrafını paylaşan Yarkadaş, "SÖZCÜ bugün susarak konuştu" ifadesini kullandı.

EN ANLAMLI TEPKİ

Yarkadaş, "FETÖ'yle ilgilerinin olmadığını bu yargı mekanizmasına anlatmanın beyhude bir çaba olduğunu bildikleri için boş sayfalarla çıktılar... Bu tarihi bir tepkidir... O boş sayfalar, AKP'nin utanç vesikasıdır" dedi.

CHP'li vekil "Sözcü'nün bugünkü boş sayfaları o kadar çok şey anlatıyor ki... Anlayana tabii ki..." ifadesini de kullandı.

SARAY'DAN ÖDÜL

CHP'nin gazeteci kökenli milletvekili Yarkadaş, Sözcü ve Cumhuriyet Gazetesi'ne yönelik operasyonun mimarlarından olan İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Mehmet Akif Ekinci'nin Saray tarafından HSK Üyesi olarak atanmasına da dikkat çekti. Yarkadaş, "Yedi gün içinde iki gazeteye iki operasyon yapıldı. Operasyonun mimarı Saray tarafından ödüllendirildi ve HSK Üyesi yapıldı. Sözcü boş sayfayla çıkarak bu yargıya en güzel mesajı verdi" dedi.

SÖZCÜ'ye iktidarın kayyım yoluyla el koymak istediğini de belirten Yarkadaş, "Gazete, bünyesinde 650 kişi çalıştırıyor. Bir medya devine göz koydular ve susturmak istiyorlar" diye konuştu.

'GAZETECİ REHİN TUTULUYOR'

Yarkadaş, National Geographic Dergisi için fotoğraf çekmek amacıyla Türkiye'ye gelen Mathias Depardon adlı Fransız gazetecinin durumuna da dikkat çekti. Yarkadaş, "Fransız gazeteci, 10 gündür tek kişilik bir hücrede sınır dışı edilmeyi bekliyor" dedi.

Depardon'un sınır dışı kararına rağmen gözaltında tutulduğunu belirten Yarkadaş, "FETÖ'den tutuklu papazı Trump istedi. Sanırım gazeteci Depardon için de Macron'un aramasını bekliyorlar. AKP dünyayla artık sadece bu yolla irtibat kurabiliyor ve gazeteciler bu yüzden rehin tutuluyor" ifadesini kullandı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr