CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Sözcü gazetesine düzenlenen oprasyonda 19 Mayıs tarihinin seçilmesinin nedenini sordu.

Tanrıkulu, Başbakan Binali Yıldırım'ın yanıtlaması üzerine verdiği soru önergesinde, 

Sözcü Gazetesine yönelik 10 ay önce başlatılan algı operasyonu soruşturmasında 6 Savcının değişmesi akabinde 19 Mayıs 2017 günü operasyon başlatılmış, başlatılan sabah operasyonu sonucunda Burak Akbay, İnternet Sorumlu Müdürü Mediha Olgun, Mali İşler Müdürü Yonca Kaleli ve Muhabir Gökmen Ulu hakkında gözaltı kararı olduğu iddia edilmektedir.

 Bu bağlamda;

 19 Mayıs 2017 günü Sözcü Gazetesine yapılan operasyonun amacı nedir?

Sözcü Gazetesine yapılan sabah operasyonunun 19 Mayıs günü yapılmasının sebebi nedir?

Burak Akbay, İnternet Sorumlu Müdürü Mediha Olgun, Mali İşler Müdürü Yonca Kaleli ve Muhabir Gökmen Ulu'nun gözaltına alındığı iddiası doğru mudur?

Sözcü Gazetesine yönelik algı soruşturması kapsamında 6 Savcının değişmesi akabinde soruşturmada son olarak arama ve el koyma kararının çıkma sebebi nedir?

Sözcü Gazetesi'ne yönelik başlatılan algı operasyonu ile birlikte açılan soruşturmanın üzerinden yaklaşık 10 ay geçmesine rağmen 19 Mayıs 2017 tarihinin seçilmesinin sebebi nedir?

Cumhurbaşkanının yaz tatili için kaldığı otelin isminin yazıldığı gerekçesiyle operasyon başlatıldığı iddiası doğru mudur?

Sözcü Gazetesi ve AKP Hükümeti tarafından muhalif görülen medyaya uygulanan baskı ve sansürler ile amaçlanan nedir?

Sözcü Gazetesi'ne başlatılan operasyon ile kaç kişi hakkinda gözaltı ve yakalama kararı çıkarılmıştır? Gözaltı ve yakalama kararlarının gerekçeleri nedir?" diye sordu.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr