Her yıl olduğu gibi bu yıl da binlerce genç daha iyi bir geleceğin kapısını IEFT Yutdışı Eğitim Fuarları’nda aralıyor. Liseliler ACT sınavlarında burslu üniversite şansını yakalamaya çalışırken, beyaz yakalılar TOEFL hazırlık sınavlarında dil yeterliliklerini ölçüyor, Tıp okumak isteyenler ise USMCE sınavı ile hayallerine giden yola bir adım daha yaklaşıyor…

19-27 Mart tarihleri arasında Eskişehir, Ankara, İzmir ve İstanbul’da gerçekleşecek fuarlar kapsamında gençler sosyal medya yarışmalarıyla yurtdışında eğitim kazanma şansı da yakalıyor.

Küçük yaşlarından itibaren iyi bir geleceğe sahip olmak için titizlikle seçilen eğitim kurumlarında eğitim alan, destekleyici kurslarda dirsek çürüten, kendini hem bilimsel hem de kültürel olarak geliştirmek isteyen gençler daha iyi bir gelecek için çareyi yurtdışında eğitim almakta buluyor. Daha iyi bir gelecek kurabilmek için iyi bir üniversiten mezun olmak, iyi derece yabancı dil bilmek, geniş bir vizyona sahip olmak gerektiğini bilen gençler iş bulma yarışına sıkı bir şekilde hazırlanıyor.

Yurtdışında Okuyan Genç Daha Fazla Maaş Kazanıyor

Ailelerin ve öğrencilerin bu yöndeki düşüncelerinin yanlış olmadığını, aksine yeni nesil aile ve öğrencilerin çok bilinçli olduğunu da belirten Akar; yurtdışında eğitim alan gençlerin Türkiye’ye döndüklerinde daha iyi şirketlerde, daha yüksek maaşlarla işe girdiklerini gözlemlediklerini söyledi. Bu durumun sadece konjenktürel etkenlerden dolayı Türkiye’de bu şekilde olmadığını belirten Akar; yapılan araştırmalar sonucunda diğer milletlerden gençlerinin de yurtdışından eğitim aldığında daha kolay ve daha iyi şartlar altında iş bulduklarını belirtti. Bunun da kürselleşmeye bağlı olduğunu sözlerine ekledi…

Malta’da Ücretsiz Eğitim Kazanma Şansı

Akar; gençlerin yurtdışında eğitim alma isteklerini gerçeğe çevirmek için fuar kapsamında çeşitli ödüller sunacaklarını da belirtti. Akar; yurtdışında okuma isteğini en güzel şekilde anlatacak öğrenciye yurtdışında 3 haftalık konaklama ve uçak bileti dahil eğitim sunulacağını, kazanan2.,3., 4. ve 5. gençlere ise TOEFL ve IELTS sınavına ücretsiz giriş yapma hakkı verileceğini sözlerine ekledi. Yarışmanın detaylarına dair bilgiler IEFT’nin sosyal medya hesaplarından öğrenilebilmektedir.

Yurtdışında Üniversite Okumak İsteyenler Hazırlıklara Lise Eğitimiyle Başlıyor

Yurtdışında üniversite okumak isteyen pek çok genç ve aileleri lise döneminden hazırlıklarına başlıyor. Yurtdışında kaliteli bir lisede eğitim alan gencin dünyanın sayılı üniversitelerine giriş şansını artması aileleri bu yöne doğru itiyor. 19-27 Mart’ta düzenlenecek 31.IEFT Yurtdışı Eğitim Fuarları kapsamında Türkiye’ye gelecek ve ailelerle görüşecek liseler, çocukların dünyanın en iyi üniversitelerine nasıl gireceğine dair de ayrıntıları da ailelerle paylaşacak.

ACT Sınavı ile Dünyanın En İyi Üniversitelerinden Burs Alma İmkanı

Çocuklarının yurtdışında okumasını isteyen aileler; ACT sınavı ile dünyanın en iyi üniversitelerinin kapısını zorluyor. Dünyanın en saygın üniversitelerinin yeterlilik belgesi olarak kabul ettiği ACT sınavları, öğrencilerin bu okullara direkt başvuru yapmasını ve aynı zamanda burs alabilmesini sağlıyor.

Başta Amerika olmak üzere birçok ülkede üniversiteye giriş aşamasında değerlendirilme kriterlerinden biri olarak kullanılan ACT sınavı; SAT sınavlarına alternatif olarak yapılmaktadır. Sınavdan 32 ve üzeri puan alan öğrenciler Amerika’da ve diğer birçok ülkede bulunan üniversitelerde burslu okuma şansı yakalayabilmektedir.

Normalde ücrete tabi girilen sınavın deneme versiyonuna; 31. IEFT Fuarları kapsamında girilebilecek, aileler düzenlenecek seminerlerde sınavın yararlarına dair bilgilendirilecekler. Sınava 10. Sınıftan itibaren lise öğrencileri katılabilmektedir.

TOEFL IBT Deneme Sınavı İle Seviyenizi Ölçün

Dünya çapında geçerliliğe sahip TOEFL İngilizce seviye belirleme sınavı hem gençlerin hem de profesyonel çalışanların ilgisini çekiyor. Gençler başvuru yapacakları okullarda yeterliliklerini ispatlamak için sınava girerken beyaz yakalılar işlerinde yükselebilmek, maaş artışlarından yararlanabilmek ve CV’lerini geliştirebilmek adına bu sınava giriyorlar. Fuar kapsamında TOEFL IBT tarafından yapılan deneme sınavına ücretsiz olarak giriş yapılabilmektedir.

Dünyada 2 Milyondan Fazla Kişi IELTS’i Tercih Ediyor

IELTS (Uluslararası İngilizce Dil Yeterlilik Sınavı) dünyanın en çok tercih edilen İngilizce dil sınavıdır. Her yıl 2 milyondan fazla kişinin girdiği sınav dünya çapında 9 binden fazla kurum ve kuruluş tarafından kabul edilmektedir. Göçmenlik için İngilizce yeterliliğini şart koyan ülkelerce kabul edilen tek sınav olan IELTS gelecek planlarını bu yönde şekillendirenler için iyi bir alternatifir. Fuar kapsamında British Council tarafından IELTS deneme sınavı ücretsiz olarak yapılacaktır.

Yurtdışında Tıp Eğitimi Almak İsteyenler ve Doktorlar USMLE Sınavı’nda Buluşuyor

Yurtdışında Tıp eğitimi almak isteyenler veya Tıp eğitimi alıp kariyerini yurtdışında sürdürmek isteyenlere özel açılan USMLE Sınavına öğrenciler ve profesyoneller katılabilmektedir. IEFT Fuarları kapsamında USMLE Sınavı ve detayları hakkında seminerler yapılacaktır. Seminerlerde USMLE sınavının incelikleri, nasıl hazırlanılmalı konularında bilgi verilirken Amerika’da doktorluk yapma şartları konuşulacaktır. Fuar kapsamında bu alanla ilgili özel danışmanlık hizmeti sunulmaktadır. Ayrıca fuara katılanlar; Online USMLE hazırlık programına çok özel indirimlerle sahip olabilecekler.

Yurtdışında Eğitimde En Doğru Karar Nasıl Alınır?

Öncelikli olarak öğrenci, bütçesine ve ihtiyaçlarına göre mevcut durumunu doğru değerlendirerek uygun ülke ve okulu seçmelidir. Kişinin vize koşullarına uygunluğu önemlidir. Seçtiği ülke yaşam şartları, eğitimi sistemi ile kişiyi mutlu etmelidir.

Bu karar sürecinde eğitim fuarları ziyaret edilerek okullar ile bire bir görüşülebilir ve danışmanlık firmalarından profesyonel yardım alınabilir. Okullarla, eğitimcilerle ve işinde uzman danışmanlarla yüz yüze iletişim kurmak her zaman daha doğru sonuçlar doğurmaktadır. Bu sebeple dünya genelinde eğitim fuarları bilgi edinmek için tercih edilen noktalar oluyor.

2002 yılından bu yana Türkiye’de düzenlenen IEFT Fuarları Avrupa ve Ortadoğu’nun en geniş kapsamlı eğitim fuarı olması sebebiyle Türkiye’den ve dünya genelinden birçok öğrenciyi eğitim kurumlarıyla biraraya getiriyor. Bu yıl 31.’si düzenlecek olan IEFT Yurtdışı Eğitim Fuarları 200’ün üzerinde eğitim kurumunu tek bir çatı altında toplayarak öğrencilerin yönelimlerini analize ederek bilglendirmeyi amaçlıyor.

IEFT Yurtdışı Eğitim Fuarları Takvimi

19 Mart 2017 Eskişehir

21 Mart 2017 İzmir Hilton Otel

23 Mart 2017 Ankara Sheraton Otel

25-26 Mart 2017 İstanbul Kongre Merkezi (Avrupa Yakası)

27 Mart 2017 İstanbul Hilton Otel (Anadolu Yakası)

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr