Bu noktada da elbette önemli adımlar bulunuyor ancak, sosyal medyada varlığını kanıtlamak isteyenler ve etkileşimlerini artırmak isteyenler için bir çok önemli taktik mevcut. Bu taktiklerin bazıları da önem sırasına göre sıralanacak olursa:

Kitle analizi: Kitlenizin ne olduğundan ilgi alanlarından ve inançlarının araştırılması işleri epey kolaylaştırabilir. Bu noktada da önemli derece de bir çok detay ortaya çıkacaktır. Cinsiyet analizi, ilgi alanları, çevresel faktörler vb. Çevresel faktörler(dönemsel faktörler): İtibar yönetimine zarar verebilecek, plan dahilinde olmayan dış faktör sorunlarını gözden geçirmek. Böylelikle yapılacak olan herşeyden önce önemli bir bilgi sahibi olunabilmektedir.

Peki, sosyal medyada kitle analizi bu kadar önemli ise yapılan hatalar nerede ve ne şekilde yapılmış?
Güncel kalamamak: Sosyal medya platformları artık son derece hızlı bir yaşantıya sahip. Milyonlarca aktif kullanıcı sosyal medya platformlarında ve ağlarında yer alıyor. Durum böyle olunca da sosyal medya üzerinde gerçek anlamda bir yönetim organizasyonu nasıl yürütülüyor, içeriklerin karakter analizine uygun olması bize veya bizlere neler kazandırıyor?
Kısaca özetleyecek olursak, sosyal medya artık bir itibar yönetimi sistemi, bir PR çalışması ve daha bir çok içeriğe yönelik platform olarak nitelendirilebilir. Sosyal medyada etkin kullanımlar gerçekleştirebilme için yukarıda sayılan faktörlerin tamamının karşılanması gerekir.

Huawei Honor 5X, 8 milyon satış barajını aştı

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr