Beşiktaş'ta ikinci sezonunu geçiren Arjantinli yıldız Jose Sosa, tercümanı aracılığı ile ikinci başkan Ahmet Nur Çebi ile görüştüğü ve yıllık ücretinin artırılacağı yeni bir mukavele isteğinde bulunduğu öne sürüldü. Ntvspor'un haberine göre; Trabzon dönüşü Çebi ile görüşen Arjantinli yıldız, Beşiktaş'ta çok mutlu olduğunu aktararak, River Plate'den teklif aldığını da ifade etti. Takımdan ayrılmak istemediğini Çebi'ye söyleyen Arjantinli futbolcu, takım içindeki ücretler doğrultusunda yeni bir sözleşmeye imza atmaya hazır olduğunu aktardı. Beşiktaş ikinci başkanı, Sosa'nın talebini ilk yönetim kurulu toplantısında gündeme alacaklarını söylerken, kulüp olarak kendisinden memnun olduklarını oyuncusuna aktardı. Önümüzdeki günlerde bu durumu görüşecek olan siyah-beyazlı yönetim, Sosa ile masaya oturup yeni sözleşme için anlaşmaya çalışacak.

Bu sezon 21 maça çıkan Arjantinli, 5 gol, 4 asistlik performans sergiledi. 2018 Haziran ayına kadar siyah-beyazlılar ile sözleşmesi bulunan 30 yaşındaki oyuncu, yıllık ortalama 1.6 milyon euro garanti ücret, 10 bin euro da maç başı gelir elde ediyor. 

Beşiktaş'ta en yüksek ücreti yıllık 3.5 milyon euro ile Mario Gomez alıyor. Quaresma 1.7 milyon euro alırken, Sosa 1.6 milyon euro ile takımda en yüksek ücret alan 3. oyuncu konumunda bulunuyor.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr