50mm prime objektif, ZEISS  markasının ayırt edici özelliklerini oluşturan etkileyici kontrast ve olağanüstü çözünürlük sunan büyük bir F1.4 maksimum diyafram açıklığına sahip. Bu istikrarlı ve güçlü özellikler, F1.4 tam diyafram açıklığında yapılan çekimler de dahil olmak üzere, tüm diyafram açıklığı ayarlarında, merkezden kenara kadar karenin tümünde kendini gösteriyor. En son teknoloji ürünü optik yapı, yüksek hassasiyetli (Gelişmiş Asferik) ve küresel, renk sapmasını azaltan ED (Ekstra Düşük Dağıtma) cam elemanların yanı sıra parlamayı ve gölgelenmeyi asgari düzeye indirerek klasik ZEISS  netliğini oluşturan ZEISS  T  Kaplama’ya da sahip. Ayrıca, Planar tasarımı da bozulmayı asgari seviyede tutuyor.


FE 50mm F1.4ZA objektifin büyük F1.4 maksimum diyafram açıklığı, loş ışıkta yapılan kapalı mekan, gece çekimleri ve portreler için avantaj sağlarken 11 kanatlı dairesel diyafram açıklığı ise, fotoğraflarda nefes kesen ‘bokeh’ efektine, yani arka planda bulanıklık elde edilmesine imkan tanıyor. Ayrıca  ayarlanabilir AÇIK/KAPALI düğmeli diyafram açıklığı halkası, AF/MF odak modu düğmesi, nem ve toza dirençli tasarımı, objektifin fonksiyonelliğini daha da ileriye taşıyor.
Yeni objektifin, aynı zamanda, odağı hızla, hassasiyetle ve neredeyse tamamen sessiz şekilde etkin olarak kilitleyen bir daire motorlu SSM (Süpersonik Dalga Motoru) sistemi ile de donatılması özellikle video çekimlerinde kullanım kolaylığı sağlıyor.
TP-LINK ’ten yüksek hızlı yeni modem ve router

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr