Twitter’da @Ricciolo1 isimli bir kullanıcısı tarafından paylaşılan bir gönderi IFA 2016’dan sonrayı işaret ederek Sony’nin iki yeni akıllı telefon duyuracağını söylüyor. Sony Xperia XR (XZ) ve Xperia X Compact modelleri bu hafta içerisinde başlayacak olan IFA 2016’da bekleniyordu. Ancak yeni iddia Eylül ayı sonunu işaret ediyor.

Yeni iddiaya göre Sony, bu iki yeni telefonu 24 Eylül tarihinde satışa çıkaracak. Dolayısıyla IFA 2016 iddiaları tam olarak gözden çıkarılmış durumda değil. Japon dev, yeni modelleri IFA 2016’da duyuracak, 24 Eylül tarihinde ise satışa çıkaracak.
Daha önce Sony’nin internet sitesinden iki yeni modelin geleceği doğrulanmıştı. Ancak modellerden birinin ismi konusunda henüz tam anlamıyla net bir bilgi yok. Kaynaklarda Xperia XR ve Xperia XZ olarak geçen cihaz bu hafta içerisinde resmi olarak duyurulacak. İkinci telefon ise Sony’nin artık kendi kullanıcı kitlesini oluşturan “Compact” serisi. Geçtiğimiz aylarda duyurulan Xperia X’in Compact versiyonu Xperia X Compact da iddialar arasında.
Xperia XR (XZ) modeli 5.2 inç ekran boyutu, USB-C portu ve Snapdragon 820 ile bekleniyor. Xperia X Compact modeli ise 4.6 inç ekran boyutu, Snapdragon 820 yongası, Adreno 530 GPU, 23 MP arka, 13 MP ön kamera ve 2700 mAh batarya ile karşımıza çıkacak.

iPhone 7 ne zaman satışa çıkacak?

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr