Oculus Rift ve HTC Vive, oyun pazarına girdi gireli hiçbir şey eskisi gibi gibi değil. Oculus Rift’in ilk modelleri, Mart sonunda sahipleri ile buluşacak. HTC’nin Vive teknolojisine sahip olmak isteyenler ise 6 Nisan’ı bekleyecek.
Gelecek hafta düzenlenecek Game Devoloper Conference (GDC – Oyun Geliştici Konferansı) ise Sony’nin bombardımanına sahne olacak. Sony Computer Entertainment Amerika Başkanı Shawn Layden, Sony’nin sanal gerçeklik cihazlarını, söz konusu organizasyonda resmen duyuracağını açıkladı.


“Amerika’nın San Francisco şehrinde düzenlenen organizasyonda, söyleyecek çok şeyimiz olacak. Bunların başında da ‘Sanal Gerçeklik Cihazları’ yer alıyor. Sanal Gerçeklik için adeta ‘Mükemmel Fırtına’ dönemindeyiz. Pek çoğumuz Virtual Boy dönemini unutmadı. Arık zamanı geldi. Sanal gerçeklik için işlemci, bellek ve grafik yongası gücüne sahibiz. Böyle bir fırsatı değerlendirmekten geri duramayız. Şu anda, tüm görüntülerin doğal olması için gereken GPU teknolojisine sahibiz. Multiplayer tutkunları için gelişmiş mikrofonlar ve kulaklıklar da hazır. Üst düzey üç boyutlu ekranlar da, çoktan, evlerdeki yerini aldı. HTC ve Oculus Rift gibi teknolojilere meydan okumak en doğal hakkımız. Ve şunu söyleyebiliriz, rakiplerimizi silip süpürecek yeteneklere sahip olacağız.” açıklamasında bulundu.
“Size çarpıcı bir örnek verelim: Akıllı telefonlar tanıtıldığında; iPod sahipleri, ‘Benim bir iPod’um var, arama hariç, telefonların tüm yeteneklerine sahip mi?’ dediler yoksa, ellerindekinin keyfini mi çıkarttılar. Tavsiyemiz, satışa sunulacak ürünün keyfinin çıkartılması yönünde.” diyerek, sansasyonel ifadeler kullanmaktan da geri kalmadı.

Final Fantasy 15’in Satış Tarihi Belli Oldu!

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr