Sabah saatlerinde mekanize üretim yapılan Demir Export'a ait maden ocağında kompresör arızası ortaya çıkınca işçiler acil tahliye edildi. Oksijen eksikliğine bağlı olarak 6 işçi Soma Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

SAĞLIK DURUMLARI İYİ

Bugün saat 08.30'da meydana gelen komprosör arızası nedeniyle oksijen eksikliğine bağlı olarak rahatsızlanan ve hastaneye getirilen işçiler Mustafa Yeniceköylü (25), Volkan Okdemir (37), Musa Erkut (33), Yakup Taş (25), Cihan Yılmaz (28) ve Tayfun Karadağ'a (22) oksijen tedavisi uygulandığı bilirtildi.

Soma Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. İlker Çokboz, hastanelerine 6 işçinin getirildiğini, hiçbirinin hayati tehlikesi olmadığını, ayakta tedavilerinin yapıldığını, kontrolerinden sonra taburcu edileceklerini söyledi.

Bu arada arızanın ardından yaklaşık 100 işçinin dışarı çıkarıldığı, daha sonra yapılan kontrollerde de yeraltında hiçkimsenin bulunmadığı anlaşıldı. Madende üretim dururken, arızanın da giderilmesi için harekete geçildiği bildirildi.

Eynez bölgesinde geçen yıl üretime başlayan Demir Export şirketine ait ocaktan yaklaşık 50 işçinin çıkarıldığı, ilk belirlemelere göre içeride kimsenin bulunmadığı belirtildi.


Kaynak: Cumhuriyet.com.tr