Merkez Yüreğir İlçesi'ne bağlı Akdeniz Mahallesi 500 sokakta dün saat 21.30 sıralarında birçok suçtan sabıkalı mensupları ile tanınan Cono aşiretinden Boduk ailesi fertleri ile aynı sokakta oturan başka ailelerin çocukları arasında tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesi üzerine çevredeki evlerde bulunan vatandaşlar da sokağa döküldü. Çıkan arbede sırasında eve girip av tüfeği alan aşiret mensupları, kalabalığa doğru rastgele ateş etti.

Olay sırasında sokaktan geçen ev kadını Meryem Derinpikap, Adilcan Ortatepe ile 17 yaşındaki Mert E. göğsüne isabet eden saçmalarla yaralanırken, saldırganlar ise kaçtı. Çevredeki vatandaşlar yaralılardan Ortatepe'yi yakındaki özel bir hastaneye, Derinpikap'ı ise Adana Devlet Hastanesi'ne kaldırdı. Sol göğsünden ve sol kolundan vurulan Mert E. ise Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Ortatepe ile Derinpikap, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Ameliyat edilen Mert E.'nin ise hayati tehlikesinin bulunmadığı bildirildi.

EV VE OTOMOBİLİ KUNDAKLADILAR

Olayın ardından öfkelenen mahalle sakinleri, Cono aşiretinden Boduk ailesine ait bir otomobili ve evi yakmaya çalıştı. Ateşe verilen otomobil, itfaiye aracıyla söndürülürken, polis ise kaçan zanlıları yakalamak için bölgeyi ablukaya aldı.

29 yaşındaki Özgür Boduk, 24 yaşındaki Ayhan Boduk, 17 yaşındaki C.B. ile 16 yaşındaki F.B. gece boyunca süren çalışma sonucu yakalandı. Gözaltına alınan şüphelilerin sorgusu sürüyor.

Olayla ilgili soruşturma sürdürülürken Cono aşireti mensuplarının sokakta içki içtiği için kavganın çıktığı, uzun süredir de Cono aşireti mensupları ile onları mahallelerinde istemediği ileri sürülen diğer aileler arasında sürtüşme olduğu iddia edildi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr