Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Soçi'de görüşüyor.

ERDOĞAN'IN HEYETİ

Erdoğan'ın beraberinde Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Milli Savunma Bakanı Fikri Işık ile Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar da Rusya'da.

PUTİN'DEN 'İÇ SİYASET' MESAJI

Putin, Erdoğan'la görüşmesinin basına açık kısmında, Moskova ile Ankara arasındaki ilişkilerin özel bir statü kazandığını ve yeniden tamamen onarılmakta olduğunu söyledi. Putin, Türkiye'deki iç siyasal durumun düzeleceğine de inandığını söyledi.

Putin'in sözleri şöyle:

“Davetimizi kırmayıp Soçi’ye geldiğiniz için teşekkür ederiz.  İlişkilerimiz tam olarak anlaştığımız şekilde devam ediyor. Çalışma ortamında bir araya geldiğimiz bu görüşmede ikili konular ve Suriye başta olmak üzere güncel konuları görüşmek üzere imkan yakalamaktan memnunum. Sizinle görüşme trafiğimiz, Türk-Rus ilişkilerin tam normalleşme süresini tamamladıktan sonra çok özel bir karaktere sahip olduğunu bir kez daha vurgulamaktadır. Rusya’ya hoşgeldiniz sayın cumhurbaşkanı... Türkiye’deki halk oymalasından dolayı size tebrik ediyorum. Türkiye’deki iç siyasi durumun daha ileri gitmesi Türk-Rus ilişkilerinin gelişmesine olumlu etki oluşturacak. Çünkü sizinle beraber alacağımız kararların büyük bölümü stratejik öneme sahip olduğundan meclislerimizcede onaylanması gerekiyor."

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr