ABD’li çikolata devi Mars’ın, ürünlerinde plastik çıkmasının ardından 55 ülkede tarihi ürün geri çağırmasıyla ilgili yeni bir detay ortaya çıktı. Ürün geri çağrılacak ülkelerin çoğunlukla Avrupa’dan olduğu belirtildi.

Reuters’ın haberine göre, plastik parçası şirketin ürünlerinden, Türkiye’de de satılan Snickers’larda çıktı.

Mars şirketinden yapılan açıklamada, geri çağrılacak ürünlerin içinde Mars, Snickers ve Milky Way’lerin yer aldığı ifade edilirken, skandala yönelik yeni bir detay da paylaşıldı.

Şirketin sözcüsü geri çağrılacak ürünlerin çoğunlukla Avrupa’da satıldığını ve Almanya, Fransa, İngiltere gibi ülkeleri de kapsadığı ifade edildi.

Açıklamaya göre, Asya’da bazı ülkelerden de geri çağırma yapılacak.

GERİ ÇAĞIRMANIN NEDENİ

Mars şirketinin, 8 Ocak’ta Almanya’dan bir müşterinin Snickers’larda kırmızı bir plastik maddenin bulduğu şikayeti sonrasında araştırmalara başladığı ve geri çağırma kararı aldığı ifade edildi.

Mars Hollanda’dan bir yetkili ise, “Kırmızı plastiğin sadece bazı Snickers’larla sınırlı kalıp kalmadığından emin olamayız. Piyasa sürdüğümüz hiçbir ürünün hizmet kalitemizi aşağı çekmesini istemeyiz bu yüzden de ürünleri geri çekme kararı aldık” dedi.

MALİYETİ TAM OLARAK BİLİNMİYOR

Mars şirketinin bu adımının maliyeti ise bilinmiyor.

Şirket sözcüleri geri çağırmanın finansal detaylarını vermekten çekinirken, bu durum sonrasında 1200 kişinin çalıştığı Almanya’daki fabrikanın büyük ölçüde etkilenmesi bekleniyor.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr