Galatasaray'ın Hollandalısı Wesley Sneijder'ın eşi Yolanthe Cabau'nun 2008 yılında Arjan Erkel, Roelof van Laar, Evelien Hölsken ile birlikte kurduğu 'Free A Girl' isimli dernek 3 bin 700 genç kızı ve çocuğu fuhuştan kurtardı.

Derneğin elçiliğini Wesley Sneijder yürütürken, Free A Girl, Hindistan, Bangladeş, Tayland, Brezilya ve Hollanda'da hizmet veriyor ve bu ülkelerdeki 14 kuruluşa destek ve finans sağlıyor.

Amaçları genç kızların zorla fuhuşa itilmesine engel olmak, itilenleri ise kurtarmak. 8 yılda 3 bin 700 genç kız ve çocuk kurtarıldı. Vakıf, ayrıca fuhuştan kurtardığı kızların rehabilitasyonu ve topluma yeniden entegre edilmesini de sağlıyor. 23 yaşına kadar olan kızların ve çocukların kurtarılmasının amaçlandığı bu projede kızlara iş imkanı sağlanıyor. Free A Girl bununla da yetinmiyor ve bu konuda toplumu bilinçlendirmek için çaba sarf ediyor.

Gerektiğinde dedektif oldu

Geçtiğimiz Mart ayında Yolanthe Cabau, adeta bir dedektif gibi çalışarak Hindistan’da fuhuş yaptırılan genç kızları kurtarmak için harekete geçmişti.

Kurduğu derneğin çalışanları sayesinde Hindistan’daki polislerle irtibata geçerek “Free A Girl”den bir ekip ile Hindistan’a giden Cabau, 10 genç kızı kurtardı, çocukları fuhuşa zorlayan kişinin de hapse atılmasını sağladı.

Sneijder'den destek

Cabau'nun eşi Galatasaraylı futbolcu Wesley Sneijder da 2010 yılından beri Free A Girl'ün elçiliğini yapıyor.

Bu konuyla ilgili fikrini "Yolanthe, Free A Girl'e kalbini ve ruhunu adadı. Ona bu yolda destek olmak istedim. Çocukların tacizine karşı güçlerimizi birleştirmek istedik" diye açıklamıştı. (CnnTürk)

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr