Süper Lig'e verilen ara sonrası Hollanda milli takımı kampına katılmak için ülkesine gelen Galatasaray'ın yıldız futbolcusu Wesley Sneijder, gazetecilerin Türkiye'deki son gelişmelere ilişkin sorularını yanıtladı.

Wesley Sneijder, Ankara ve İstanbul'daki son saldırıların "korkutucu" olduğunu ifade ederek, "Kendimizi kilitleyemeyiz. Yolumuza devam etmeliyiz ama bu, durumun bazen korkutucu olduğu gerçeğini de ortadan kaldırmıyor" dedi.

"SOKAĞA ÇIKMAMALILAR"

Eşi Yolanthe ve oğlu Xess Xava ile Hollanda'ya gelen Sneijder, onların bir süre İstanbul'da pek sokağa çıkmalarını istemediğini belirtti.
Milli takım karşılaşmaları için lige verilen aranın kendisini rahatlattığını belirten Hollandalı yıldız, "Umarım İstanbul'a döndüğümüzde herşey bitmiş olur" diye konuştu.
Hollanda'da yayımlanan De Telegraaf gazetesi ise haberinde, "Cesur bir yapıya sahip olan Sneijder, geçen hafta Ankara ve İstanbul'da yaşanan saldırılar üzerine korkuyu yakından hissetti" ifadesini kullandı.

İKİ MİLLİ MAÇTA FORMA GİYECEK

Sneijder, Cuma ve önümüzdeki hafta Salı günleri, Fransa ve İngiltere ile karşılaşacak Hollanda milli takımında forma giydikten sonra İstanbul'a dönecek.

Ankara'nın kalbi Kızılay'daki Güvenpark'ta 13 Mart'da düzenlenen saldırıda hayatını kaybedenler arasında, Galatasaraylı Umut Bulut'un babası Kemal Bulut da vardı.

Önceki oynanacak Galatasaray-Fenerbahçe maçı ise bir gün önce İstanbul'da İstiklal Caddesi'nde düzenlenen intihar saldırısının ardından, alınan saldırı ihbarı nedeniyle ertelenmişti.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr