Gizli olarak yürütülen proje için en son işe alınanlar arasında HoloLens ve Xbox’da görev almış eski Microsoft Kariyer Uzmanı çalışanı olan Mark Dixon da bulunuyor. Snapchat’de şu anda Mühendis Direktörü olarak çalışan Eitan Pilipski ise daha önce Qualcomm’un telefonlar ve akıllı gözlükler için AR deneyimleri oluşturulan vizyon temelli artırılmış gerçeklik: “AR” yazılım platformu Vuforia’da yer almıştı. Geçen yıl uygulamaya eklenen lensler özelliğiyle kullanıcılar; yüzlerine gökkuşağı şelalesi gibi eğlenceli animasyon efektleri ekliyordu.

Snapchat; bu efektleri, kullanıcıların akıllı gözlük takarak artırılmış gerçeklik sayesinde arkadaşlarının yüzünü kaplayacak şekilde görebilmesini sağlayacak.
Elbette bu sadece bir düşünce ve Snapchat tamamen farklı bir şey de inşa edebilir. Snapchat’in kadrosunda ayrıca Michael Kors, Zac Posen ve iOptik karma gerçeklik gözlükleri yapımcısı Innovega için çerçeveler tasarlamış bir gözlük tasarımcısı olan Lauryn Morris de yer alıyor. Tüm bu parçalar birleştirildiğinde Snapchat’in artırılmış gerçeklik planları ortaya çıkmış oluyor. Şirketin 1 veya 2 tane cihaz üzerinde daha çalışmalar yürüttüğü iddia edildi.
Bunlardan birinin akıllı gözlük olduğu diğerinin ise giyilebilir bir cihaz olacağı söylendi. Snapchat’in son zamanlarda giyilebilir cihazlar konusunda deneyimli kişileri bünyesine katması da bu iddiaları güçlendirmiş oluyor.

Samsung yeni bir sürpriz yaptı!

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr