Kanun Hükmünde Kararname ile TSK'den atılan isimler arasında en dikkat çekenlerden birisi, Gülhane Askeri Tıp Akademisi’nde (GATA) albay rütbesiyle görev yaparken ihraç edilen Prof. Dr. Mehmet Kemal Irmak... Prof. Irmak, yayımladığı makalede “şizofreni teşhisi konulan bir hastanın aslında cin çarpmasına maruz kalmış olabileceğini” ileri sürmüş ve üfürükçü tedavisini tavsiye etmişti.

Habertürk Gazetesi'nden Murat Gürgen'in haberine göre, GATA’da Yüksek Bilim Konseyi üyesi olarak da görev yapan Prof. Dr. Albay Mehmet Kemal Irmak’ın ismi 2014’te “Journal of Religion and Health” adlı uluslararası hakemli dergide yayımlanan “Şizofreni ya da cin çarpması” başlıklı makalesiyle gündeme gelmişti.

Irmak makalede özetle şunları söylemişti:

“Cinler bütün ana dinlere göre, var olduğu, insanları ve insanların vücutlarını yönlendirdiği düşünülen görünmez varlıklardır. Şizofrenideki halüsinasyon, cinlerin gerçek görüntüsünden kaynaklanan yanlış bir yorum/yanılsama olabilir. Tıp insanlarının üfürükçülerle çalışmaları, şizofreni için daha faydalı bir tedavi yolu sunmaktadır...”

'ŞOK MANGASI YOK' DİYENLERE DE İHRAÇ

Askeri okullardaki ‘şok mangaları’, 2011-2012’de TBMM Dilekçe Komisyonu gündemine gelmişti. Komisyon şikâyetçi öğrenciler ve adı geçen askerleri dinlemişti. Komisyona “Şok mangası yok” ifadesi veren 5 subay da TSK’dan atılanlar arasında yer aldı.

O askerlerin ifadeleri, komisyon raporunda şöyle yer almıştı:

Yarbay Serkan Polat: İşkence mobbing iddiası doğru değil.

Binbaşı Aydın İmamoğlu: Bir şey görmedim. İddialar tazminatları geri alma endişesiyle alakalı olabilir.

Yarbay Hakan Erol: Öğrenciye çam iğnesi toplamak ve 1.5 litre suyu tek seferde içmek gibi bireysel ceza iddiası doğru değil.

Yüzbaşı Ökan Özgenç: Ayrımcılık yapmadım.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr