Olay  Say Mahallesi Şehit Jandarma Astsubay Mehmet Donat Sokak'ta meydana geldi. Şizofreni hastalığı nedeniyle tedavi gören Çağatay Taş, bilinmeyen bir nedenle annesi Durdu Taş ile tartışmaya başladı. Kendisini bebekken bir yakınlarından evlatlık alan annesi ile tartışırken öfkelenen Çağatay Taş, mutfaktan aldığı bıçakla saldırdı. Annesini bıçakla öldüren Çağatay Taş, başını da vücudundan kesip ayırdı. Annesinin başını bir poşete koyan Çağatay Taş, evlerinin yaklaşık 50 metre uzağında bulunan bir evin bahçe demir kapısına asarak olay yerinden uzaklaştı.



Eve giden komşuları Durdu Taş'ın başsız cesedini görünce dehşete kapılarak polise haber verdi. Olaydan sonra kaçarak izini kaybettirmeye çalışan Çağatay Taş, yakalandı.

20 yıl önce evlat edinilen Çağatay Taş'ın son birkaç yıldır psikolojik sorunlar yaşadığı, uyuşturucu kullandığı ve şizofreni hastalığı yüzünden tedavi gördüğü, bu hastalığı nedeniyle bir süre önce askerlik yapmak için gittiği birliğinden çürük raporu alarak gönderildiği öğrenildi. Çağatay Taş'ın bir süre önce ise kahvehanede birini öldürmek istediğinden söz ettiği de iddia edildi.

Olay yeri inceleme ekipleri ve savcılık incelemesinin ardından Durdu Taş'ın vücudu ve baş kısmı Adana Adli Tıp Kurumu'na gönderilmek üzere cenaze aracına kondu. Bu sırada Durdu Taş'ın olay sırasında evde bulunmayan eşi Ali Taş ve yakınları göz yaşlarına boğularak sinir krizleri geçirdi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr