Gezi Direnişi sırasında ayağından yaralanan Aydın Aydoğan, geçen cumartesi günü Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali’nde gözaltına alındı. Polisin keyfi davrandığını söyleyen Aydoğan, “Chek-in yapıldığı yerde müşterimi beklerken iki tane çelik yelekli polis yanıma gelerek ‘Selamın Aleyküm’ dedi. ‘Ne işsin, ne ayaksın 4 saattir seni takip ediyoruz’ dediler. Bende kendilerine üsluplarına dikkat etmelerini söyledim. Bunun üzerine bana ‘Ulan sizin gibiler yüzünden bombalar patlıyor’diyerek ellerimi yana açmamı istediler.

Ters kelepçe yapıp gözaltına aldılar” dedi. Alt kata indirildiğini ve yaklaşık 2 saat boyunca bir odada bekletildiğini söyleyen Aydın Aydoğan, “Çocuğumun hastane bandrolüne baktıklarında onlara hastanede yatan çocuğuma ait olduğunu söyledim. Hakaret ederek ‘Sorduk mu lan’ diye bağırdılar.

Cüzdanımdaki CHP milletvekilleri İlhan Cihaner, Akif Hamzaçebi ve birkaç avukat ile gazetecilerin kartvizitini görünce ‘Sen ne iş yapıyorsun’diye sordular. Bende belediyede bir depoda çalıştığımı söyledim. Bana belediyede depo işinde çalışan bir kişinin cebinde bu kartların olamayacağını söyleyerek, yanlış anlaşılmanın yaşandığını belirtip kelepçeyi çıkarttılar”diye konuştu. Aydoğan, odada bekletildiği süre içinde sürekli araya birilerinin konularak şikayetçi olmamasını istediklerini ancak darp raporu ile birlikte şikayetçi olduğunu söyledi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr