Saldırı, TBMM Genel Kurulu’nda dört parti tarafından kınandı. TBMM’de devam eden görüşmeler sırasında konuşan TBMM Başkanvekili Akif Hamzaçebi, CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, saldırıyı şiddet ve nefretle kınadığını ifade ederek, saldırıyı gerçekleştirenleri lanetledi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan Twitter’dan yaptığı açıklamada, “Terör saldırısını kınıyorum. Terörün milletimizi korkutma, devleti yıldırma ve toplumu kutuplaştırma girişimlerine asla geçit vermeyeceğiz. Bu hain saldırılar, güvenlik güçlerimizin kararlılığını, miletimizin birlik ve beraberliğini daha da pekiştirmektedir” dedi.

Başbakan Binali Yıldırım “Ülkemiz; birlik, beraberlik ve kesin bir inançla bu zor günleri atlatacaktır. Terör belası, devleti ile omuz omuza vermiş aziz milletimizin sinesinde yok olup gidecektir. Bölünmeyeceğimiz ve boyun eğmeyeceğimiz alçak terör odaklarınca bilinmelidir” dedi

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu İzmir Valisi Erol Ayyıldız’ı telefonla arayarak bilgi aldı. Kılıçdaroğlu, sosyal medyadan, “Ülkemizin her kenti, insanlarımız terörle yüz yüze. Türkiye bunu hak etmiyor” dedi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ: “Bu hain terör saldırısı sadece adalete ve Türk yargısına değil aynı zamanda milletimize yönelik alçakca bir girişimdir” dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu: “İzmir’imizi kana bulamak isteyen kalleşleri, şehidimiz başta olmak üzere kahraman polislerimiz bozguna uğrattı” dedi.

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak: “Ele geçirilen silahlara, bombalara, mühimmata bakıldığında çok büyük bir kıyım hedeflendiği anlaşılıyor” dedi.

HDP Grup Başkanvekili Ahmet Yıldırım Saldırının kimden gelirse gelsin, toplumsal yaşamı hedeflediğini belirterek saldırıyı partisi adına kınadığını vurguladı.

HDP Genel Merkezi yaptığı yazılı açıklamada; saldırıyı en sert biçimde kınadıklarını belirterek “Bir kez daha vurguluyoruz: Türkiye’nin sorunlarını şiddet yoluyla, çatışarak ve savaşarak değil; diyalogla, müzakereyle, demokratikleşmeyle aşmak mümkündür” ifadeleri kullanıldı.

MHP Milletvekili Baki Şimşek, Hükümetin önlemleri alarak Türkiye’nin gündeminden terörü çıkarmasını istedi.

İzmir'de patlama... Çatışma çıktı: 2 terörist öldürüldü, 2 şehit, 7 yaralı İşte İzmir'deki patlama anı İzmir'deki patlamadan ilk görüntülerKaynak: Cumhuriyet.com.tr