CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, OHAL’in 90 gün daha uzatılmasıyla ilgili olarak “Amaç: Siyasi ayağı tartıştırmamak”’ dedi. TBMM İnsan Hakları Komisyonu’nun bir an önce devreye girerek işkence iddialarını araştırması gerektiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, “Bu Türkiye’nin itibarını sarsar. Kurunun yanında yaşın yanması mevzusunda da giderek artış yaşanıyor. Bu mağduriyetlerle FETÖ meşruiyet sağlayamaya çalışabilir” uyarısında bulundu.

CHP MYK Genel Başkan Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı. Basına kapalı gerçekleşen toplantıda gündemdeki gelişmeler ele alındı. Edinilen bilgiye göre; CHP Lideri Kılıçdaroğlu, OHAL’in 90 gün uzatılmasına ilişkin, “OHAL’in uzatılması doğru bir karar değil. OHAL’in bir an önce sonlandırılması gerekiyor. OHAL’in uzatılma nedeni siyasi boyutunun tartıştırılmaması. Konunun siyasi ayağına mutlaka girilmeli. AKP bundan imtina ediyor” dedi. FETÖ terör örgütünün her yerde olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, “Emniyete girdi, adliyeye girdi, sağlığa girdi, eğitime girdi.

Siyasi ayağı olmadan, bu iş olmaz” diye konuştu. İşkence iddialarının da araştırılması için TBMM İnsan Komisyonunun bir an önce devreye girmesi gerektiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu: “Bu Türkiye’nin itibarını sarsar. İşkence iddiaları mutlaka araştırılmalı, ciddiyetle sorgulanmalı. Kurunun yanında yaşın yanması mevzuunda da giderek artış yaşanıyor. Bu mağduriyetlerle FETÖ meşruiyet sağlayamaya çalışabilir. Bu nedenle incelenmeli. Başka okul olmadığı için cemaat okuluna gidenler açığa alınıyor, BankAsya’ya hesap açtıranlar tutuklanıyor Türkiye kendine güvenen bir ülke, 2016’da işkence kabul edilemez.”

AKP himaye derdinde

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Sözcüsü Selin Sayek Böke, MYK toplantısının ardından basın toplantısı yaptı. AKP’nin tek derdinin kendi içindeki FETÖ’cüleri himaye etmek olduğunu söyleyen Böke, “Siyasetteki ve Meclis’teki FETÖ’cüleri korumak için Meclis’in ayağına pranga vurmayı tercih ediyorlar’’ dedi. Türkiye’nin başına FETÖ belasını açan, Meclis’in ve milletin bombalanmasına zemin hazırlayan siyasetçilerin korunduğunu belirten Böke, “Kimse siyaseten zarar görmemek için OHAL rejimi arkasında sığınarak içindeki FETÖ’cüleri himaye edemez. AKP ve hükümete şu soruları yöneltme ihtiyacı duyuyoruz; içinizdeki FETÖ’cüleri ne zaman temizleyeceksiniz? Devleti FETÖ’ye teslim etmiş olan AKP’lileri, FETÖ’cüleri daha ne kadar koruyacaksınız? Siyaset içindeki FETÖ’cüleri araştırmak üzere teklif ettiğimiz Meclis komisyonunu neden reddettiniz? Neden korkuyorsunuz? OHAL’i içinizdeki FETÖ’cülere can simidi yapmaya daha ne kadar devam edeceksiniz?”

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr