Şişli Eskişehir Mahallesi Kasap Hurşit Sokakta bulunan 22 numaralı binanın terasında saat 15.00 sıralarında henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. İddialara göre, yabancı uyruklu kişilerin kaldığı binanın terasında çıkan yangın hızla yayılarak bütün terası sardı.

Yangını gören apartman sakinleri itfaiye ekiplerine haber verdi. Kısa sürede olay yerine gelen Beyoğlu, Şişli, Fatih itfaiye ekipleri dar ve dik sokaklar nedeniyle yangına müdahale etmekte zorlandı. Alevler bitişikteki binanın yalıtım malzemesinden yan binaya sıçradı. Bir binanın terası ve yan binanın çatısı alev alev yandı. Yangına çatılara hortum çeken itfaiye ekipleri tarafından su sıkarak müdahale edildi. İtfaiye ekiplerine vatandaşlar da yardım etti. Evlerinin yandığını görenler ise gözyaşlarına hakim olamadı.

Mahalle sakini Songül Ağaçbüken “Binada yabancı uyruklular kalıyordu. Biz yangın var diye bağırarak onları dışarı çıkmasını sağladık. Binadan dışarı çıktılar” dedi.

Ölen ya da yaralanın olmadığı yangın itfaiye ekipleri tarafından söndürülürken, iki binada da maddi hasar meydana geldi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr