Olay, saat 14.30 sıralarında Kuştepe Mahallesi Yoncalı Sokak'taki 5 katlı bir binada meydana geldi. Yeniden inşaa edilmek üzere 4 ay önce yanındaki bina yıkılan apartmanın giriş kısmında büyük bir boşluk oluştu. Bugün yağan yağmurun ardından, toprak kayması yaşandı. Kayma nedeniyle, binanın giriş yolunun yarısı ve bir dairenin penceresinin altındaki toprak yan taraftaki boş araziye doğru döküldü.

Olayın ardından çökme tehlikesine karşı binada yaşayanlar korku ve panikle kendilerini dışarı attı. İhbar üzerine bölgeye itfaiye ve zabıta ekipleri sevk edildi. Yapılan incelemelerin ardından bina sakinleri, yetkililerin olumlu rapor vermesiyle birlikte dairelerine geri döndü.

Apartman sakinlerinden Şevkiye Topsözlü, "Kuyu vardı, kuyuyu düzgün yapamamışlar. Mühendisler geldi, 'evinizde oturabilirsiniz' dediler. Buraya kuyu yapılacak. Fen işlerinden geldiler; buraya yol yapacaklarmış. Buraya da kuyu yapacaklarmış, bir daha düşmesin diye. Zabıta ve itfaiye de geldi, 'evinizde oturun diyorlar' ama biz korkuyoruz" diye konuştu.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr