Spor Toto Süper Lig'in 18. haftasında kar nedeniyle tatil edilen maçta Beşiktaş, Başakşehir Stadı'nda Mersin İdmanyurdu'nu ağırladı.

Siyah-beyazlı ekip, yoğun sis altında oynanan maçta rakibini 1-0'lık skorla devirmeyi başardı.

İki takımın 17 Ocak'ta karşı karşıya geldiği ancak kar yağışı nedeniyle 5 dakika oynandıktan sonra tatil edilen maça, kaldığı yerden devam edildi. Mücadele öncesinde Başakşehir bölgesinde oluşan yoğun sis nedeniyle karşılaşma yaklaşık 35 dakikalık gecikmeyle başladı.

Beşiktaş'ta Teknik Direktör Şenol Güneş, ertelenen maçta ilk 11'de yer alan ve daha sonra Çin ekiplerinden Hebei China Fortune'a transfer olan Ersan Adem Gülüm ile sakatlığı nedeniyle sezonu kapatan Luiz Rodolfo'nun yerine savunmanın göbeğinde Necip Uysal ile Dusko Tosic'e yer verdi. Yeni transferler Denis Boyko, Alexis Delgado ve Marcelo Guedes ise transfer tescil tarihlerinin erteleme maçından sonrasına denk gelmesi nedeniyle maç kadrosuna yer alamadı.

Konuk ekip Mersin İdmanyurdu'nda ise ertelenen maçın kadrosunda iki değişiklik yaptı. Teknik Direktör Ümit Özat, ilk maçta görev alan Mehmet Enes Sığırcı ve Ricardo Pedriel'in yerine Gökçek Vederson ile Serkan Balcı'ya görev verdi.

İlk yarısı golsüz eşitlikle sona eren maçta Beşiktaş ikinci yarıda baskısını arttırırken, aradığı golü 73. dakikada Jose Sosa'nın frikiğiyle buldu ve 1-0 öne geçti. Bu gol aynı zamanda maçın da sonucunu belirleyen gol oldu.

Beşiktaş bu galibiyetle puanını 48'e yükseltirken, bir maç eksiğiyle lider Fenerbahçe ile arasındaki puan farkını bire indirdi. Mersin İdmanyurdu ise 17 puanda kaldı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr