Şişecam Topluluğu’nun 2015 yılında net kârı 805 milyon lira seviyesine ulaştı. Şirketten yapılan açıklamaya göre, Şişecam’ın 2015’te yurt içi ve yurt dışındaki kuruluşlarında toplam 4.2 milyon ton cam, 2.2 milyon ton soda ve 3.6 milyon ton endüstriyel ham madde üretimi gerçekleştirildi. Topluluk, aynı dönemde 1.1 milyar TL seviyesinde yatırım harcaması gerçekleştirdi

Şisecam Genel Müdürü Prof. Dr. Ahmet Kırman, Topluluğun konsolide net satışlarının 7.4 milyar lirayı aştığını belirtti.

Belirsizlik etkiledi

Kırman, “Konsolide satışlar içindeki Türkiye’den yapılan ihracat ile yurt dışı üretimden satışların toplamını ifade eden uluslararası satışların payı yüzde 51 oldu. Geçen yılın büyük bir kısmında hem Türkiye’de hem de yakın coğrafyalarda yaşanan siyasi ve ekonomik belirsizliklerin önemli ölçüde etken olduğu bir dönemde, özellikle üretim noktalarımızın coğrafi dağılımını optimize etme, maliyetlerimizi etkin bir şekilde yönetme ve sürdürülebilir operasyonel mükemmellik odaklı çalışmalarımız üzerinde yoğunlaşıldı. Dünya ve faaliyet coğrafyasındaki olumsuzlukların etkisinin en aza indirilmesi hedeflendi” dedi.

Üretim alanlarının katkısı ile Şişecam’ın EBITDA ( Faiz Amortisman Vergi Öncesi kâr) hacmi 7 milyar lirayı aştı. Kırman, 2015’te yaklaşık 1.3 milyar ABD dolarlık uluslararası satış yaptıklarını söyledi.


Kaynak: Cumhuriyet.com.tr