HDP Ankara milletvekili Sırrı Süreyya Önder, HDP’nin Meclis’e geri dönmesinin ardından Genel Kurul’da parti adına ilk konuşmayı yaptı. Konuşmasında ilk önce HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın, Edirne Cezaevi’nden faks yoluyla TBMM Başkanı İsmail Kahraman’a yolladığı soruları okuyan Önder, bundan sonra yapacakları konuşmalarda cezaevlerindeki milletvekillerinin mesajlarını okuyacaklarını söyledi.

“Ahmet Türk, Gültan Kışanak, Figen Yüksekdağ, Selahattin Demirtaş, İdris Baluken ve diğer bütün milletvekili arkadaşlarımız o cezaevlerine sığmayacak kadar büyüktürler” diyen Önder, “Siz Ahmet Türk’ün şahsına değil; bir halkın onuruna, izzetine, ortak yaşam umuduna ve gelecek umuduna büyük bir sabotaj yaptınız. Yoksa, bizim bütün yoldaşlarımız, arkadaşlarımız o cezaevine sığmayacak, o zindanlarla zapt edilmeyecek kadar büyük bir onurun ve kavganın içerisinden geliyorlar” dedi.

‘Murat Ettiğiniz Ne İse…’

Sırrı Süreyya Önder sözlerine şöyle devam etti, “Bunlardan murat ettiğiniz her ne ise bunların sadece birisi olacak, diğer hiçbir şey olmayacak. Bizi yıldırmayı murat ediyorsanız avcunuzu yalayacaksınız. Bizi bezdirmeyi, bizi sindirmeyi, bizi teslim almayı hedefliyorsanız rüyanızda göreceksiniz. Ama barışı ve ortak yaşamı torpillemeyi, dinamitlemeyi hedefliyorsanız tebrik ederiz, başarmak üzeresiniz. Ha gayret, biraz daha uğraşırsanız, artık bir halk, bu ülkenin içerisinde kendisi için hiçbir gelecek tasavvuru içinde olmayacak.”

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr