Şırnak’ta 14 Mart’ta ilan edilen sokağa çıkma yasağı ve operasyonlar sürüyor. 45. gününü geride bırakan operasyonda dün sabah güvenlik güçleri ile PKK’liler arasında İsmetpaşa Mahallesi’nde çatışma çıktı. PKK’lilerin açtığı ilk ateşte ağır yaralanan Üsteğmen Rahim Çelik hastanede şehit oldu. Akşam saatlerinde ise Cumhuriyet Mahallesi’nde çıkan çatışmada bir asker ağır yaralandı. Hastaneye kaldırılan asker, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.

263 PKK’li öldürüldü

Operasyonda bugüne kadar 263 PKK’linin öldürüldüğü, 763 el yapımı patlayıcının imha edildiği belirtilirken, Yeşilyurt, Gazipaşa, Cumhuriyet ve Dicle mahallelerinde operasyonların bittiği, İsmetpaşa, Yeni ve Bahçelievler mahalelerinde ise sürdüğü ifade edildi.

Çukurca’da saldırı

Hakkâri-Çukurca karayolunun 20’nci kilometresindeki Avareş Mevkii’nde, PKK’liler dün 12.30 sıralarında, Çukurca yönüne giden zırhlı araçlara roketatarla saldırdı. Araçlar isabet almadı.

Asker çekiliyor

Bu arada Hakkâri’nin Yüksekova ilçesinde hendek ve barikatların kaldırılması için 13 Mart’ta ilan edilen operasyon 20 Nisan’da tamamlanırken, sokağa çıkma yasağı sürüyor. İlçede okullara konuşlanan askerlerin de yavaş yavaş ilçe merkezinden çekildiği belirtildi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr