Nijni Novgorod kentindeki Rusya Ortodoks Kilisesi'nin piskoposluğu, bir şirket ile kazan dairesinin yapımı için anlaştı. BBC Türkçe'de yer alan habere göre, Kilise 916 bin rublelik (yaklaşık 11.500 dolar) borcunun yarısını ödeyemeyince şirket mahkemeye başvurdu.

Ancak şirket yetkililerinin dindar olması, kiliseyi kurtardı. İlk duruşmadan önce taraflar, kilisenin kalan borcunun 258 bin rublesini ödemesi, geri kalan kısım karşılığında ise şirket yetkilileri ve aileleri için dua etmesi konusunda anlaşmaya vardı. Kilisenin hukuk departmanı yetkilileri, fikrin davacılardan çıktığını söyledi.

Bir kilise yetkilisi "Biz de şaşırdık" dedi. Şirketin, kilisenin borç karşılığında gerçekten dua okuyup okumadığını icra memurlarına denetletme hakkına sahip olduğu da belirtiliyor. Ancak şirket yetkilileri "Bizler inançlı Ortodokslarız, kiliseye güveniyoruz" diyor, "Dua etmezlerse vicdanları bilir ama biz güveniyoruz, hatta dualarının etkisini hissetmeye başladık bile. Hem şirketin hem de çalışanlarının refah seviyesi yükseliyor."

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr