Akkent Mahallesi'nde çok sayıda vatandaş satışa sunulan konutları taksitle almaya başladı. Vatandaşların büyük bölümü parasının tamamını ödedikleri evlerinin tapularını ise 2012 yılında inşaat firmasının iflas etmesiyle yetkililerine ulaşamayınca bir türlü alamadı.

Parasını ödeyerek ellerinde satış sözleşmeleri ile evlerinde oturmaya başlayan vatandaşlara 6 yıl sonra tebligatlar gelmeye başladı. Evlerin tapularına, iflas eden firmanın borçlu olduğu bankalar tarafından ipotek konulduğunu öğrenen vatandaşlar büyük şok yaşadı. Bankaların evlerini satılığa çıkardığını söyleyen vatandaşlar, sorunlarının çözülmediği gerekçesiyle öğleden sonra oturdukları konutlarının bulunduğu bölgede protesto için toplandı. Ellerinde Türk bayrakları ve 'Uğur İnşaat Mağdurları Derneği' yazılı pankartlar taşıyan yaklaşık 100 kişilik kalabalık, tramvay yolunu kapatarak sesini duyurmaya çalıştı. Gözyaşı dökerek mağdur olduklarını söyleyen konut sahipleri "Uğur İnşaat'tan 96 ay vade ile satın aldığımız evlerin borçlarını tamamen kapattık. Taksitlerini gününde ödediğimiz evlerin tapularını istiyoruz. Bize tapularımızı bir türlü vermeyen inşaat firması 2012 yılında iflas erteleme talebinde bulundu. Bu iflastan sonra da bankalar dairelerimize ipotek koydu. Şu anda da bankalar dairelerimizi satışa çıkarıyor. 2010 yılından bu yana parasını ödeyerek oturduğumuz evler bizim hakkımızdır. Yetkililerimize sesleniyoruz bir an önce bu olaya el atsınlar. 850 ev sahibi aileleriyle beraber 4 bin kişi mağdur. Buna bir an önce çözüm bulunmasını istiyoruz" diye konuştu.

Bir süre raylara oturarak tramvay seferlerini durduran gruba, polis müdahale etti. Olay yerine gelen polisler, konuşarak yolu açmaya ikna edemediği vatandaşları itekleyerek raylardan kaldırdı. Tramvay seferlerinin yaklaşık 1 saat durduğu eyleme katılan vatandaşlar kendilerine yardım edilinceye kadar eylemelere devam edeceklerini söylediler.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr